Jussi Adler-Olsen vinder De Gyldne Laurbær

Forfatteren Jussi Adler-Olsen har vundet boghandlernes pris, De Gyldne Laurbær, for krimien "Journal 64".

Der er trængt på restaurant Nimb lige nu.

Her sidder forfatteren Jussi Adler-Olsen og spiser frokost med sin forlagchef, mens en stor flok journalister og repræsentanter for Boghanderforeningen flokkes om den populære danske forfatter.

Han har nemlig vundet De gyldne Laurbær, og som det er skik og brug, bliver vinderen opsøgt og overrasket af både Boghandlerforeningen og pressen, der overbringer den glade nyhed.

Hæsblæsende og brandspændende

Prisen er i år gået til 60-årige Jussi Adler-Olsens krimithriller "Journal 64", der udkom i slutningen af 2010 og er den fjerde i serien om Afdeling Q, hvor vicekriminalkommissær Carl Mørck leder efterforskningen af gamle uopklarede sager.

Dengang, da den udkom i slutningen af 2010, fik den også roser med på vejen.

Politikens anmelder Bo Tao Michaëlis gav den blandt andet fem hjerter og kaldte den for "hæsblæsende og brandspændende melodrama af international format", og også Jyllands-Posten og B.T. kvitterede med fem stjerner.

Kongen af dansk krimi

Bo Tao Michaëlis er ikke overrasket over, at det er Jussi Adler-Olsen, der i år bliver beæret med De Gyldne Laurbær.

- Hvis vi skal have de monarkiske titler på, så er Jussi Adler-Olsen kongen af dansk krimi lige nu. "Journal 64" er en fantastisk krimi, der er meget skandinavisk i sit udtryk, fordi den også afspejler et samfundsmæssigt problem, siger han.

Prisbelønnet forfatter

Det er ikke første gang, at Jussi Adler Olsen bliver belønnet for sit forfatterskab.

I 2010 vandt han blandt andet både Berlingskes og Danmarks Biblioteksforenings litterære hæder Læsernes Bogpris og Skandinavisk Kriminalselskabs pris Glasnøglen.

Ifølge BoghandlerKlubben gives De gyldne Laurbær til en nulevende forfatter, som "fortjener al den påskønnelse og opmuntring, som vi boghandlere og medhjælpere gennem denne manifestation kan bidrage til".

Jussi Adler-Olsen får som vinder af De gyldne Laurbær foruden laurbærkransen, en guldnål og et gavekort på 2.500 kr. til indkøb af bøger.

Facebook
Twitter