Justin Bieber overhalet: Her er den mest upopulære Youtube-video nogensinde

Youtubes egen årskavalkade Youtube Rewind 2018 er nu den mest upopulære på tjenesten.

Will Smith er blandt de medvirkende i videoen 'Youtube Rewind 2018', der nu er mere upopulær end Justin Biebers musikvideo til sangen 'Baby'. (© Youtube/Scanpix)

Justin Bieber har fået en tidlig julegave. Den canadiske sangstjerne er nemlig ikke længere indehaver af den youtubevideo, som har fået flest negative reaktioner på Youtube.

I løbet af de seneste dage har Youtubes egen videogennemgang af højdepunkter fra 2018 fået så mange tommelfingre i nedadgående retning, at den nu har slået Justin Biebers video ’Baby’ fra 2010.

Justin Bieber-videoen har ifølge Youtube 9,8 millioner negative reaktioner, men torsdag overhalede Youtube Rewind 2018-videoen altså Bieber og har nu fået 11 millioner youtubebrugere til at trykke synes ikke godt om.

Youtube Rewind er en gennemgang af, hvad der skete på Youtube i løbet af året. Men videoen for 2018 har fået kritik for ikke at vise klip fra nogle af de store youtubere som Logan Paul, Shane Dawson og Pewdiepie.

PewDiePie har siddet på førstepladsen på YouTube siden 2010, hvor han har gjort en karriere ud af at reagere kraftfuldt på de spil, han spiller. Men i begyndelsen af 2017 kom PewDiePie i unåde hos alverdens internetbrugere, da Wall Street Journal udkom med en artikel, der viste, hvordan PewDiePie i ni videoer havde lavet jokes om jøder og anvendt nazistiske symboler. (Foto: Vincent Sandoval © (c) Getty images)

Sidstnævnte youtuber har endda ifølge BBC lavet en video, hvor han kritiserer Youtube for at fokusere for meget på computerspillet Fortnite og personer, som ikke er Youtube-personligheder – som eksempelvis amerikanske talkshow-værter som Trevor Noah og John Oliver.

Youtube-stjerne: En pinlig video

Pewdiepie, hvis rigtige navn er Felix Kjellberg, siger i sin video, at Rewind-videoerne plejer at være en hyldest til årets mest kreative, og at det var noget, man kunne være stolt af at være med i.

- Nu er det som om, at jeg næsten er glad for, at jeg ikke er med. Det er sådan en pinlig video, siger han.

Youtuberen Marques Brownlee. (Foto: Rich Polk © (c) Getty images)

Youtuberen Marques Brownlee, der er med i årets Rewind-video, fortæller i en af sine videoer, at problemet med den nye Rewind-video er, at Youtube har ændret konceptet for videoen. Selskabet kigger nemlig ifølge ham mere på de store øjeblikke ud fra deres annoncører synspunkt i stedet for deres brugere.

I mellemtiden har Youtube tweetet, at de skam godt er klar over, at de er den nye rekordindehaver. Samtidig lover de, at næste års video vil blive bedre for alle.

Facebook
Twitter