K kræver redegørelse om den kristne kulturarv

Omlægningen af Morgenandagtens placering virker grotesk, mener Konservatives kirkeordfører Charlotte Dyremose, der vil have en redegørelse fra kulturminister Per Stig Møller.

Danmarks Radios flytning af Morgenandagten får nu Konservatives kirkeordfører, Charlotte Dyremose, til at kræve handling fra kulturminister Per Stig Møller.

- Omlægningen af Morgenandagtens placering virker grotesk, når vi netop har lagt særlig vægt på den kristne kulturarv... Det foranlediger, at vi må have en redegørelse fra kulturministeren om DRs varetagelse af kulturarven, siger Charlotte Dyremose i en pressemeddelse.

Hun påpeger, at det med omlægningen af Morgenandagten ikke virker som om, at DR tager sine forpligtelser seriøst.

Trods-reaktion

- Når man flytter morgenandagten over på en hemmelig DAB-kanal, så ligner det jo en decideret trods-reaktion, siger Charlotte Dyremose.

Reaktionen kommer efter at DR Kultur i går kunne fortælle, at en enig bestyrelse i DR har besluttet at flytte Morgenandagten over på DAB-radionen fra november måned i år.

Det medførte skarp kritik, blandt andre fra politisk ordfører hos Kristendemokraterne, Per Ørum Jørgensen, der anklagede DR for brud på public service-kontrakten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk