K truer med at aflyse medieforhandlinger

Efter Henrik Sass Larsens (S) kritik af pressen er Konservative parat til at aflyse mediestøtteforhandlinger.

Hvis socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, virkelig mener, at den danske presse er for højreorienteret, og at han godt kunne tænke sig at omfordele mediestøtten derefter, bliver der ballade i mediestøtteforhandlingerne.

De konservatives medieordfører, Rasmus Jarlov, melder sig klar til at aflyse forhandlinger med Socialdemokraterne, når medieforligsparterne til efteråret skal mødes for at diskutere, hvordan mediestøtten skal fordeles.

Sass Larsen opfører sig "tøset"

- Vi må opgive at få et bredt forlig, hvis de kommer ind i forhandlingerne med et ønske om at fordele støtte efter sindelag, siger Rasmus Jarlov, og fortsætter:

- Det er udemokratisk og uværdigt at ville lede et demokrati, når man ikke kan tåle at blive kritiseret af pressen. Det er lidt tøset, at man ikke kan tåle, at der er en fri presse, som forholder sig kritisk til det, man laver.

Forhandlinger efter sommer

Over for Information har Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, onsdag udtalt, at der er en skævvridning i det danske mediebillede til fordel for den borgerlige politik i Danmark.

Sass Larsen udtaler desuden et ønske om at skære i mediestøtten til de skævvredne medier.

- Jeg får nok ikke lov til det. Men jeg kunne godt tænke mig det, siger Henrik Sass Larsen i dagens Information.

Næste forhandling om mediestøtten vil finde sted i efteråret.

/ritzau/