Kæmpen fra Den Grønne Mil er død

Rollen som dødsdømt og engleblid fængselsfange huskes stadig som en af Michael Clarke Duncans allerbedste.

Michael Clarke Duncan fik sit gennembrud i fængselsdramaet "Den Grønne Mil", hvor Tom Hanks spillede hovedrollen, men Duncan var også med i film som Armageddon og Kung Fu Panda. (Foto: LUCY NICHOLSON © Scanpix)

Michael Clarke Duncan, der bedst kendes for sin rolle i fængselsdramaet "Den Grønne Mil", er mandag død i en alder af 54.

Den Oscar-nominerede skuespiller kom sig aldrig fra det hjerteanfald, som ramte ham for godt otte uger siden, og han afgik mandag ved døden i filmbyen Los Angeles.

Det oplyser en talsmand for hans forlovede, reality-personligheden Omarosa Manigault, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Manigault er taknemmelig for alle jeres bønner og beder om privatliv i denne tid, hedder det i en erklæring, som er blevet sendt ud til pressen.

Bodyguard før gennembrud

Michael Clarke Duncan, som ragede godt i landskabet med sine næsten to meters højde, var involveret i flere kassesucceser på det store lærred såsom Armageddon og Kung Fu Panda.

Men den muskuløse og ofte storsmilende mand fra Chicago, der arbejdede som bodyguard før filmkarrieren for alvor tog fart, kædes fortsat sammen med sin mindeværdige optræden i selskab med Tom Hanks i "Den Grønne Mil".

Han blev da også Oscar-nomineret for birollen i det anmelderroste storfilm, der skildrer overnaturlige begivenheder blandt fængselsfanger på dødsgangen i 1930'ernes USA.

Her spillede Michael Clarke Duncan en dødsdømt, men engleblid indsat i fængslet.

/Ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk