'Kæmpestort' med en homoseksuel mand på forsiden af Playboy

Iført kaninører og korset pryder influenceren Bretman Rock forsiden på det ikoniske magasin.

23-årige Bretman Rock skriver historie med sin forside på Playboy. (Foto: RALL © Copyright © 2021 BACKGRID)

Normalt forbinder man en Playboy-forside med en letpåklædt, storbarmet kvinde med et sexet blik og de berømte kaninører eller -hale.

Men i denne måned er magasinets forside anderledes.

Nok er der kaninører og korset, men begge dele sidder på en mand. Tilmed en homoseksuel mand.

Og det er første gang i magasinets historie, at en homoseksuel mand er på forsiden.

Manden er 23-årige Bretman Rock, der er filipinsk beauty influencer og har sit eget show på MTV. Det skriver CNN.

- At Playboy har en mand på forsiden er kæmpestort for LGBT-fællesskabet og for fællesskabet for mine brune mennesker, og det er alt sammen så surrealistisk. En fuldstændig sådan: "Sker det her fucking lige nu?"-fornemmelse. Og jeg er så pæn, lyder det fra Bretman Rock på Playboys Instagram-konto, hvor man kan se forsiden.

Det er ikke historisk, at en mand pryder forsiden på magasinet, der har eksisteret siden 1953. Det er sket to gange før.

Den første var – naturligvis – stifteren Hugh Hefner, som i 2017 ramte forsiden umiddelbart efter sin død. Den anden var rapperen Bad Bunny, der sidste år var på forsiden af den første digitale udgave af magasinet.

Tidligere har andre mænd også fået lov til at dele forsiden i selskab med kvinder. Heriblandt Bruno Mars, Donald Trump og Steve Martin.

  • Pamela Anderson debuterede i Playboy i 1989, og hun prydede også forsiden på det magasin, der i 2016 var det sidste med nøgne kvinder i. (Foto: Handout © Scanpix Denmark)
  • Modellen Crystal Harris brød forlovelsen med Hugh Hefner fem dage før deres planlagte bryllup i 2011. Derfor fik forsiden med hende tilføjet et "runaway bride"-mærkat. (Foto: Ho © Scanpix Denmark)
1 / 2

Billederne har stor betydning

Men det har alligevel stor betydning, at det nu for første gang er en homoseksuel mand, der pryder forsiden af det ikoniske magasin. Det mener Kenneth Reinicke, der er mandeforsker på Roskilde Universitet.

- Man skal ikke undervurdere virkningen af sådan nogle billeder, og at de optræder i noget mainstream og et kommercielt medie.

Bretman Rock er på forsidebilledet iført korset, tårnhøje plateausko, butterfly, nylonstrømper, smykker og manchetter (altså den yderste del af skjorten, hvor manchetknappen sidder).

Netop dette outfit er gået igen hos mange af de tidligere forsidemodeller hos Playboy gennem tiden, deriblandt Kate Moss og Dolly Parton.

Ifølge Kenneth Reinicke er Playboy-forsiden med Bretman Rock et udtryk for den tid, vi lever i.

- Det er post-MeToo, og det skal ikke længere være det gamle, traditionelle male gaze, hvor alt handler om røv og bryster. Vi skal ud i noget mere eksperimenterende, som passer med nutidens strømninger.

Playboy blev stiftet af Hugh Hefner i 1953, og det var selveste Marilyn Monroe, som var på forsiden af det allerførste magasin.

Siden har stjerner Madonna, Drew Barrymore, Cindy Crawford, Kim Kardashian og mange flere været at finde på forsiden.

Facebook
Twitter