Kammeradvokaten skal se på Eurovision-skandale

Statens advokat mener ikke, at Wonderful Copenhagens egen advokatundersøgelse af Eurovision-affæren er god nok.

Til Eurovision 2014 blev de gamle B&W-haller brugt, og isæe fjernelse og genopførelse af søjler kom til at koste dyrt. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Erhvervsstyrelsen beder nu Kammeradvokaten om at vurdere, om der er grundlag for at stille personer i Wonderful Copenhagen til ansvar i Eurovision-sagen, oplyser Erhvervsstyrelsen.

Ifølge gratisavisen Metroxpress skal Kammeradvokaten undersøge, om der kan blive tale om straf eller erstatning for brud på fondsloven.

En advokatundersøgelse konkluderede for nylig, at nok havde ledelsen i Wonderful Copenhagen brudt loven, men der var ikke grundlag for at straffe nogen.

Forlanger en uvildig undersøgelse

Den advokatundersøgelse var bestilt af Wonderful Copenhagen selv, men nu forlanger Erhvervsstyrelsen altså en uvildig undersøgelse af forløbet. Den skal foretages af statens advokat, Kammeradvokaten.

Sagen drejer sig om de voldsomme budgetoverskridelser, der opstod i forbindelse med afholdelsen af det internationale melodigrandprix på Refshaleøen i København tilbage i 2014.

Gyldne håndtryk på over syv millioner kroner

DR havde ansvar for showet, mens Wonderful Copenhagen stod bag Projektselskabet ESC 2014, der i vidt omfang var finansieret af skattekroner, og som også havde en central rolle i forbindelse med grandprixet.

Efter skandalen gik Wonderful Copenhagens ledelse af. Bestyrelsesformand Lars Bernhard Jørgensen trak sig, mens underdirektør Martin Bender blev fyret.

Efterfølgende kom det frem, at opsigelserne blev ledsaget af "gyldne håndtryk", idet der blev udbetalt mere end syv millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse.

/ritzau/