Kan du huske, da bageteltet blev evakueret? Timm Vladimir afslører sine 5 største højdepunkter fra 'Bagedysten'

Tv-værten ser tilbage på alt det, der har gjort kageprogrammet til noget helt særligt for ham.

Timm Vladimir overtog værtstjansen på 'Den store bagedyst' i forbindelse med juleudgaven af programmet i 2013. I år er han med til at fejre programmets første skarpe hjørne i Danmark. (Foto: © Rolf Torbøl Sørensen, DR)

Han har trøstet deltagerne et hav af gange, når moussen flød ud – og følelserne flød over.

Han har grint med dem, når den hemmelige udfordring har drillet, og han har altid været frisk på at levere en kæk kommentar, når kagerne skulle præsenteres.

Nu gør Timm Vladimir så det hele igen, når han for ottende gang er vært på 'Den store bagedyst', der har premiere på DR1 i aften - og som kan ses allerede nu på DRTV.

Denne gang er han endda vært på programmets tiårsjubilæum, og derfor er der masser af sjove gensyn med tidligere deltagere og flotte kage-mesterværker i den nye sæson.

Men hvad står mon som Timm Vladimirs egne højdepunkter fra hans mange år som den, der har guidet os igennem det indimellem ret så nervepirrende kage-kapløb?

Det kan du læse herunder, hvor vi åbner fejringen af 'Bagedyst'-jubilæet med et tilbageblik på tv-værtens vildeste øjeblikke fra programmet:

Den mest unikke deltager

- Selvfølgelig bliver man knyttet til deltagerne – og nogle mere end andre – men Tobias og jeg har bare altid holdt kontakten, og vi ses også indimellem, siger Timm Vladimir. På billedet ses de to venner i programmet 'Timms jul' fra 2019. (© DR)

Han var ikke bange for at bruge alternative ingredienser som rødbede, vodka og blåskimmelost i sine kager – og når der skulle pyntes, gav Tobias Hamann den ofte fuldt gas.

Allerede kort inde i Timm Vladimirs første sæson som vært, stod det da også klart for ham, at den opfindsomme og kreative deltager Tobias Hamann, der endte med at løbe med sejren det år, var noget helt særligt.

- Han er en af de deltagere, man stadig kan referere til, for alle kan huske, hvad han lavede. Tobias var så unik en deltager, at man nærmest fra starten følte, at han ville vinde det hele, siger Timm Vladimir.

Og selvom værten har fulgt mange deltagere siden, er der aldrig nogen, der kommer helt op på siden af vinderen fra tredje sæson, synes han.

- Tobias sprængte ligesom rammerne for, hvad kager og konditorkunst kunne være i sådan et program.

Værten har siden arbejdet med Tobias Hamann flere gange på andre tv-produktioner – for eksempel 'Den store jule -og nytårsbagedyst' og 'Timms jul' – og de to er da også blevet venner.

Finalekagen, han gerne vil smage igen

Andrea Søllested vandt i 2017 'Den store bagedyst' med disse to finalekager. Siden sejren har den tidligere teaterskrædder og kostumedesigner sadlet om og uddannet sig til chocolatier, så nu helliger hun sig kager og søde kreationer på fuldtid. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, DR)

Vi har nok alle en kage, vi husker som noget helt særligt. Måske husker du tydeligt smagen af din mormors pæretærte. Eller hvor lækker og svampet chokoladekagen til din 18 års fødselsdag var.

For Timm Vladimir står Andrea Søllesteds vinderkage fra 2017 stadig som noget helt særligt.

Her bagte hun en flot, todelt Harlekin- og Columbine-kage med smage af chokolade, hindbær og stikkelsbær, der var pyntet med teatermasker.

- Den var ekstremt god, og jeg husker den stadig som en kæmpe wow-oplevelse. Den smagte bare godt.

Nysgerrig på opskriften på Andrea Søllesteds finalekage? Så finder du den lige her:

Men er der mon andre deltagere, der har formået at nærme sig samme lækre finalekage-niveau? Ja, det er der faktisk, siger Timm Vladimir – han kan bare ikke sige hvem endnu.

- Denne sæsons vinderkage kom ærligt talt op og nærmede sig det samme niveau, teaser han.

Er blevet gode venner med dommerne

Dagene med tv-optagelser er som udgangspunkt meget lange, så når kameraet slukkes, er det rart at have nogle gode venner omkring sig, synes Timm Vladimir. Her ses han med vennerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, der har været dommere på programmet siden 2017. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Mange af dem, der laver 'Den store bagedyst', har lavet programmet i mange år, og det giver en helt særlig og venskabelig stemning på holdet, synes Timm Vladimir.

- Det er som en lille klub, man hvert år vender tilbage til i to en halv måned. Men det føles altid, som om der kun er gået en måned siden sidst, og det er altid hyggeligt at tjekke ind i hinandens liv år efter år, siger værten.

Nogle af dem er Timm Vladimir endda blevet rigtig gode venner med – ikke mindst dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, som han også ses med privat.

Og det er smart, for de tre bor sammen, når de filmer programmerne i Jylland, og det glæder Timm Vladimir sig altid til.

- Det er en fornøjelse at være på 'Bagedysten'. Ud over alle de andre dejlige mennesker, der er på holdet, er det jo bare ekstra rart at kunne hygge med nogle af ens gode venner om aftenen efter en lang optagelsesdag, siger han.

Voldsom chili-lugt sendte alle ud af teltet

Den måske nok vildeste oplevelse, Timm Vladimir har haft i teltet, skete allerede i hans første sæson som vært. Måske husker du den også selv.

Her fik deltageren Kathja nemlig ristet nogle tørrede chiliflager på en alt for varm pande, hvilket resulterede i, at en kras lugt spredte sig i teltet og efterlod alle på holdet hostende og hakkende.

- Vi måtte simpelthen evakuere teltet, for vi kunne jo ikke trække vejret derinde. Men det var ikke en dårlig oplevelse – vi var jo fuldstændig flade af grin, for vi tænkte jo: "Hvad fanden sker der?". Jeg ved stadig ikke, hvorfor det blev så vildt.

Under evakueringen tikkede bagetiden dog videre, da tv-holdet ikke bare kunne stoppe og starte forfra, da flere af deltagernes pizzaer allerede stod og hyggede sig i ovnen.

- Så det er en af de ting, jeg husker bedst. Det er alligevel sjældent, man bliver nødt til at evakuere et helt telt, siger Timm Vladimir og griner.

Kikset champagne-åbning

Da Timm Vladimir i 2014 blev spurgt, om han kunne åbne en champagneflaske med en sabel, var svaret: "Intet problem". Det havde han prøvet masser af gange før, så selvtilliden var i hvert fald i orden.

- Men idet jeg sabler den, eksploderer flasken i hånden på mig. Du kan selvfølgelig sable den skævt, men her var det hele flasken, der gik i stykker. Så dér stod jeg med glasskår og champagne over det hele, husker Timm Vladimir.

Se klippet, der aldrig blev vist på tv, i videoen herover.

Det skabte stor latter på tv-optagelserne, for "jeg havde jo gået og sagt, at jeg var så pissegod til det", som Timm Vladimir formulerer det. Af samme grund syntes han også, at det var lidt pinligt.

- Noget, der til gengæld var heldigt, var, at jeg havde et sort jakkesæt på, så man kunne ikke se, jeg var drivvåd. For når man allerede har lavet nogle optagelser, kan man jo ikke pludselig skifte til et andet sæt tøj.

Og da han bagefter skulle prøve igen med en ny flaske, gik det heldigvis fint, fortæller han.

- Jeg har også gjort det masser af gange siden, så jeg kan altså sagtens finde ud af det, forsikrer Timm Vladimir med et smil.

Har du fået lyst til at lave en lækker kage inden premieren på 'Den store bagedyst' i aften? Så er der her tre lækre kager fra programmet, som du kan kaste dig over: