Kan du huske Sisse Marie? Her er MGP-stjernen i dag

Den tidligere barnestjerne slår nu sine folder som skuespiller i Hollywood.

(© dr)

Hvis du var barn eller ung i starten af 00'erne, er du med stor sandsynlighed blevet voksen til tonerne af sange som 'Kickflipper', 'Arabiens drøm' og ikke mindst 'Du har brug for mig'.

MGP – eller børnenes Melodi Grand Prix – var dengang næsten mere populært end de voksnes, selvom det faktisk var netop voksen-udgaven af musikkonkurrencen, der dannede grobund for de mindstes musikfest.

Da DR i 2001 afholdt MGP for blot anden gang, fulgte næsten en million danskere med hjemme foran tv-skærmene, og da aftenens tiende og sidste sang blev fremført, stod det hurtig klart: Her var vinderen.

Iført en glitrende, babyblå top og dertilhørende cowboynederdel, kropsglimmer og hvide kondisko (det var før, det hed sneaks) charmerede 15-årige Sisse Marie Søby sig hele vejen til sejr med den iørefaldende 'Du har brug for mig' – komplet med koreografi og en halv tone op i sidste omkvæd.

Se eller gense Sisse Maries MGP-optræden, inden du læser videre:

Sejren kom dog som en kæmpe overraskelse for den nordjyske skolepige, der er vokset op i Klarup uden for Aalborg.

- Fra den ene dag til den anden gik det fra ingenting til alting. Det var en kæmpe oplevelse, men det har også sat sine spor. Jeg var et barn, men folk opfattede mig ret meget som en voksen, fortæller Sisse Marie Søby på en småskrattende telefonforbindelse fra Los Angeles, Californien, hvor hun i dag bor og ernærer sig som skuespiller.

Sisse Marie Søby, som hun ser ud i dag. Selvom det ikke længere er et "øhm", men et "ehm", der kommer ud af hendes mund, når hun indimellem snupper sig en lille tænkepause midt i en sætning, så er røsten stadig umiskendeligt nordjysk. (Foto: Collin Stark)

'På mange måder ændrede det fuldstændig mit liv'

Og det er faktisk dét, vi skal tale om i dag: Hendes spring fra den danske andedam til det store udland, hvor hun har boet i omkring syv år.

Men det er umuligt at tale om Sisse Marie Søby anno 2020, uden ikke også at tale om Sisse Marie Søby anno 2001.

MGP-sejren som 15-årig har nemlig været afgørende for, hvem hun er blevet i dag, forklarer hun.

- Jeg var en korpige og red på hest og var i virkeligheden ret umoden. Jeg så bare ikke umoden ud. På mange måder ændrede det fuldstændig mit liv. Det var en vild tid.

Sejren viste 15-årige Sisse Marie, at alt kan lykkes, hvis bare man vil. Den gjorde med andre ord, at hun siden hen har "levet urealistisk", som hun selv formulerer det.

- Det var så urealistisk pludselig at stå dér, og så kunne det alligevel godt lade sig gøre. Så det har helt klart sat en retning for mit liv, hvor jeg ikke er bange for at kaste mig ud i ting.

Sisse Marie Søby jubler efter MGP-sejren i 2001 flankeret af sine dansere. Til højre ses René Dif fra Aqua, der var vært på showet sammen med Camilla Ottesen. (Foto: MOGENS FLINDT © Scanpix)

'Lidt en tilfældighed' at flytte til USA

De ting har blandt andet inkluderet et musikalsk samarbejde med Morten Breum, diverse modeljobs, en værtstjans på MTV og som nævnt en gryende karriere som skuespiller.

Lyt til singlen 'Every Time (You Look At Me)', mens du læser videre:

0:00

Vi dvæler dog ved MGP-sejren lidt endnu. Sisse Marie Søby tøver nemlig ikke med selv at kalde den for "et chok". Faktisk husker hun i dag tilbage MGP, som om det var en helt anden person, der stod dér på scenen og gav den som vaskeægte Grand Prix-dronning.

- Jeg vil ikke sige, MGP har været imod mig, men jeg har lagt det fra mig i dag. I mange år prøvede jeg at overbevise folk om, at jeg i hvert fald ikke var hende fra MGP. Det gør jeg ikke mere. Jeg er her; jeg er den, jeg er, og jeg er passioneret omkring det, jeg laver.

Den passion gælder ikke mindst skuespillet, som hun blandt andet har givet sig i kast med i filmen 'The Dunning Man' og serien 'Siren'.

- Jeg kan give slip på mig selv på en helt særlig måde i skuespillet, forklarer Sisse Marie Søby, der egentlig rykkede overseas på grund af en pladekontrakt.

- Jeg har været tre et halvt år i Atlanta og tre et halvt år i Los Angeles. Det var egentlig ikke rigtig en beslutning om, at nu ville jeg flytte kontinent. Jeg fik tilbudt en pladekontrakt, og så flyttede jeg på grund af den. Så det var egentlig lidt en tilfældighed. Det skete lidt af sig selv.

Sisse Marie Søby var hooked på skuespil fra dag ét, da det gav hende en helt anden måde at udtrykke sig på. (Foto: Collin Stark)

Tre film på tapetet

Pladekontrakten blev dog hurtigt skiftet ud med agenter, auditions og call backs.

For øjeblikket har hun hele tre film i post-production, hvilket vil sige, at de er optaget, men venter på at blive udgivet. Det drejer sig om dramaet 'The Last Play', science fiction-filmen 'Wonderland Recoil' og vampyr-komedien 'Meet the Blacks 2: The House Next Door'.

Sisse Marie Søby i rollen som Yura, der er leder af havfolket i serien 'Siren'. (Foto: Skærmbillede © Freeform)

For øjeblikket er der dog stille i filmbyen. Det er der både på grund af den igangværende coronapandemi og de omfattende skovbrande, der plager hele den amerikanske vestkyst.

- Der er skovbrande herovre, så du kan ikke se solen. Lufthavnen i Los Angeles var helt tom, da jeg kom tilbage efter at have været i Danmark under coronakrisen, og alle går rundt med masker, så corona har selvfølgelig påvirket mit arbejde. Alt er gået i stå, og vi kan ikke optage noget.

- Lige nu er det hele lidt uvist.

Sisse Marie Søby understreger dog, hun er håbefuld i forhold til fremtiden, og hun fortryder ikke et sekund, at hun tog springet fra Danmark til USA.

- Jeg er sådan en underlig blanding af at være super dansk og jysk og jordnær, og samtidig kan jeg få lov til at sprede mine vinger ud uden at sige undskyld herovre. I USA hepper folk på én på en anden måde, end vi gør i Danmark, siger hun og slutter:

- Det havde været super nemt at blive i Klarup, men på en eller anden måde har min vej i livet bare været lidt anderledes.

- Jeg har fået mange henvendelser fra Hollywood, siden jeg kom tilbage efter at have været i Danmark under corona, så jeg er meget forhåbningsfuld i forhold til fremtiden. (Foto: Martin Agathon)
FacebookTwitter