Kanalchef ændrer i DR2-julekalender

DR2 er igen ramt af julekalender-splid. Torben Steno troede han afleverede en færdig julekalender til DR2. Men chefen for kanalen fik lavet en anden intro til serien.

DR2 er igen blevet ramt af endnu en strid om julekalendere, der begyndte sidste år med H*A*S*H, som DR2 har nægtet at sende, og nu fortsætter med "Steno og Stilling", som DR2s kanalchef Arne Notkin har redigeret i mod tilrettelæggerens ønske.

Så selv om julen er hjerternes fest, er forholdet mellem Torben Steno, manden bag "Steno og Stilling", og DR2s kanalchef alt andet end hjerteligt.

Ingen kan lide spaghetti med ketchupTorben Steno er nemlig fortørnet over, at Arne Notkin har pillet ved introen til de 24 afsnit, så programmerne stort set ikke længere giver mening.

- Jeg lavede en lille forret, som skulle virke spændende. Den censurerede Arne Notkin, og han kogte spaghetti og hældte en masse ketchup ud over. Det kan alle jo æde, men desværre kan ingen rigtig lide det, siger Torben Steno til Jyllands-Posten.

Julekalenderen "Steno og Stilling" er egentlig tænkt som en gendannelsesrejse. Tv-manden Torben Steno og billedhugger Ken André Stilling drager rundt i det danske land for at besøge nogle af Danmarks 11.000 monumenter og mindesmærker.

Hænger ikke sammen med åndenTorben Stenos ide var, at Danmark som nation i dag fremstår rådvild og kulturel fattig, og derfor er spørgsmålet ikke længere, som Torben Steno formulerer det, hvad Danmark kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for Danmark.

Sådan slutter den intro, der skulle binde de 24 afsnit sammen og skabe en udvikling i programmerne. Men den brød Arne Notkin og DR2 sig ikke om. Og efter at have forsøgt at skrive introen om cirka 10 gange, måtte Torben Steno opgive.

- Arne Notkin kunne aldrig sige, hvad han ville have. Kun hvad han ikke ville have, og så ville han bestemme. Hans intro hænger godt nok ikke sammen med ånden i programmerne, og den passer heller ikke til musikken, eller den speakerstemme, som indgår i udsendelserne, fortæller Torben Steno til Jyllands-Posten.

Perfide ord og utilregnelig chefDerfor er julekalenderen "Steno og Stilling" endt med den intro, som kanalchefen ønskede. Og et har gjort Torben Steno så harm, at han i Jyllands-Posten langer personligt ud efter Arne Notkin som chef for DR2.

- Her sidder der i dag en utilregnelig kanalchef og detailregulerer med en amatørs indgangsvinkel, en mand, der er angst over for kunst og poesi, siger Steno til avisen.

Arne Notkin vil ikke sige noget til DR Kultur, men DRs mediedirektør Mikael Kamber har på DR2-chefens vegne talt med Jyllands-Posten. Og Kamber holder sig ikke for tilbage med at svare igen på Torben Steno angreb.

Kamber kalder således Stenos ytringer for "perfide".

DR2 skal stå inde for indholdet- Vi viser ikke noget, vi ikke kan stå inde for. Det sker ind i mellem, at samarbejdspartnere er uenige med os, men det er os, der bærer ansvaret for det, der bliver sendt. Derfor skal vi kunne stå inde for programmerne. Sådan er det bare, siger Mikael Kamber til Jyllands-Posten.

"Steno og Stilling" sendes hver dag på DR2 med den intro, som DR2-ledelsen har ønsket, men Torben Steno har lagt op til, at han i dag på Louisiana vil vise et glimt af, hvordan originalen ville se ud.

Hverken Torben Steno eller Arne Notkin har ønsket at tale med DR Kultur.

Facebook
Twitter