Kasper Holten bliver ny chef for Det Kongelige Teater

Den tidligere operachef for Royal Opera House i London bliver ny chef for nationalscenen.

Kasper Holten bliver ny chef i Det Kongelige Teater (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

Kasper Holten bliver ny chef for Det Kongelige Teater.

Det oplyser teateret på et pressemøde i dag.

Kasper Holten var fra 2000 til 2011 operachef i Det Kongelige Teater, men tog derefter til London, hvor han blev operachef i Royal Opera House Covent Garden. Dermed kender han allerede til flere af teatrets opgaver.

Efter han sidste år vendte tilbage til Danmark, har han arbejdet som freelancer og har blandt andet stået for opførslen af musicalen 'The Book of Mormon' på Det Ny Teater i København.

Kasper Holten siger ifølge en pressemeddelelse, at han har elsket det, teatret står for, i størstedelen af sit liv.

- Jeg kan ikke forestille mig noget mere spændende eller vigtigt job end at få lov til at stå i spidsen for denne fantastiske institution og dens mange vidunderlige medarbejdere.

Teater har brug for en meget stærk profil

Lisbeth Knudsen er glad for, at Kasper Holten har sagt ja til jobbet, siger hun.

- Det Kongelige Teater får en meget stærk, faglig profil og en stærk personlighed som ny leder. Han skal sætte teatrets betydning og relevans ind i en meget anden virkelighed end den, der var gældende, da han selv var en af de tre kunstneriske chefer på teatret i nullerne.

- At drive teater i det 21. århundrede og på de økonomiske præmisser, vi har nu, kræver en helt anden tilgang. Men det er en opgave, vi har fuld tiltro til, at Kasper Holten kan navigere i og løfte til fulde, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Kasper Bech Holten bliver ny teaterchef på Det Kongelige Teater, oplyser Det Kongelige Teater på et pressemøde. Her ses han sammen med bestyrelsesformand for teatret, Lisbeth Knudsen. (Foto: © Tariq Mikkel Khan, Scanpix)

Tidligere chef rykker til Gyldendal

Det Kongelige Teater har siden januar været på jagt efter en ny teaterchef, efter Morten Hesseldahl forlod stillingen til fordel for direktørjobbet i forlaget Gyldendal.

I forbindelse med det fortalte teatrets bestyrelsesformand, Lisbeth Knudsen, at det blev svært at finde en erstatning for Morten Hesseldahl.

Hun nævnte blandt andet et kulturpolitisk fundament, evnen til at stå ved en strategi og det at kunne lede en mangfoldig organisation, hvis arbejde politikerne også altid har en mening om, som nogle af de evner, en fremtidig chef skal have.

Morten Hesseldahl skal være administrerende direktør i Gyldendal. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Mens Morten Hesseldahl har været direktør, har teatret været igennem sparerunder på grund af de to procent i årlige nedskæringer, teatret er blevet pålagt på linje med en række andre kulturinstitutioner.

Alligevel er det lykkedes at holde besøgstallet oppe. Teatret fik endda et publikumstal i 2017 på over 800.000, hvilket ikke er set højere i teatrets 300 år lange historie.