Katja og Jacob deltog i overlevelsesprogram på DR1: Nu er de blevet kærester

To af deltagerne fra 'Øen' afslører nu, at de har dannet par i et halvt års tid.

Størst af alt er kærligheden. End ikke krokodiller, morgenånde eller ufattelig sult kunne komme imellem Katja Acker og Jacob Møller, da de tilbragte 30 dage på en øde ø. (© dr)

Hvordan ville du have det med at møde dit livs kærlighed med fedtet hår, ubørstede tænder og sår på hele kroppen fra de insekter, der har været ved at æde dig levende igennem en hel måned?

Ikke superlækkert, vel?

Men det var altså sådan, det gik til, da Katja Acker og Jacob Møller faldt pladask for hinanden.

I løbet af foråret var de nemlig sendt af sted til en øde ø for at medvirke i optagelserne til 'Øen', som for tiden løber over skærmen på DR1.

Men som i alle gode kærlighedshistorier skulle kærligheden overvinde en række udfordringer, før følelserne fik frit spil til at blomstre.

- Jeg havde lidt svært ved at vedkende mig, at jeg syntes, han var sød. Jeg ville gerne lige lære ham bedre at kende, og jeg prøvede nok også at beskytte mig selv. Jeg tænkte, at det var hyggeligt, men at det ikke skulle blive til mere, siger Katja Acker og fortsætter:

- Men man har et standpunkt, til man tager et nyt. Og jeg kunne mærke, at jeg virkelig gerne ville lære ham bedre at kende. Vi havde en virkelig god kemi.

Se selv, hvor god kemien mellem de to var blevet, da der kun var to dage tilbage af optagelserne af 'Øen':

Kyssede for første gang på øen

Jacob Møller skulle heller ikke tro, han kunne nøjes med at være sød og charmerende over for Katja Acker og så ellers tænke, at den var hjemme.

Katja Acker var nemlig fast besluttet på, at de to ikke skulle udveksle mundvand, så længe de var på øen – men hun endte alligevel med at gå på kompromis med sin regel.

- Jeg havde sagt til mig selv, at vi ikke skulle kysse. Jeg syntes ikke, det var så lækkert, når man ikke fik børstet tænder i en måned.

- Men altså … så var vi ude at bade på et tidspunkt, og det var rigtig dejligt, og så kyssede vi første gang, griner Katja Acker.

Derfra blev parret langsomt men sikkert mere og mere glade for hinanden. Og når det blev sengetid, og duggen så småt var faldet, var det også naturligt for de to at varme sig i hinandens arme.

- Jeg måtte jo bare stå ved mine følelser. Og selvom det er en kæmpe kliché, er det jo også bare beviset på, at kærligheden kommer, når man mindst venter det, siger Katja Acker.

- Og så er det jo også en vild historie. Hvor mange par kan sige, at de har mødt hinanden på en øde ø?

Når det eneste, man kan lave på en øde ø, er at sove og spise, må man være kreativ og finde på andre ting at lave. Det tog Katja Acker og Jacob Møller meget bogstaveligt og begyndte at flirte for senere hen at blive kærester. (© dr)

Har sagt lejlighed op for at rejse sammen

Inden sin afrejse til øen havde Katja Acker udtrykkeligt fortalt venner og familie, at hun ikke tog af sted for at finde kærligheden.

- Jeg var ved at brække mig over, hvor meget mine venner jokede med, at jeg skulle til at finde mig en kæreste på øen, siger hun og griner.

Men efter hjemkomsten fra de 30 dage på den øde ø fandt de to turtelduer hurtigt ud af, at de ikke kunne undvære hinanden.

De havde ikke været hjemme i mere end et par dage, før Katja Acker tog turen fra sit hjem i Odense for at besøge Jacob Møller i København.

- Og så har vi egentlig set hinanden lige siden. Han havde ikke arbejde den første måneds tid, efter vi kom hjem. Så han var også en del hos mig på Fyn. Og så blev vi officielt kærester på Roskilde Festival, fortæller Katja Acker.

Sammen har det livlige par nu også truffet en stor beslutning.

Katja Acker har sagt jobbet som sygeplejerske og sin lejlighed op, og parret har nu planer om at købe en Volkswagen California.

Og så er det ellers meningen, de to skal ud i den store, vide verden sammen. I første omgang rundt i Europa.

- Hvis alt går vel, tager vi af sted inden nytår, siger Katja Acker.

- Jeg savner det her med at leve fra dag til dag og ikke have alverdens planer. Det er den filosofi, vi tager afsted med. Og jeg glæder mig helt vildt!

Tv-parret har allerede været af sted på eventyr, efter de kom hjem fra optagelserne 'Øen'. I sommer tog de på roadtrip rundt i den danske sommer. (© PRIVATFOTO)