KB-Hallen mister status som fredet bygning

Kulturstyrelsen har besluttet, at KB-Hallen skal affredes. Branden i 2011 har givet så store skader, at det ikke er forsvarligt at genopbygge den.

Branden i KB Hallen var så kraftig, at Kulturstyrelsen ikke mener, at hallen bør genopbygges.

Branden, der hærgede KB-Hallen i september 2011, var så kraftig, at det ikke er muligt at genopbygge den. Derfor har Kulturstyrelsen besluttet at ophæve fredningen af bygningen.

Hallen, der ligger i København, stod færdig i 1938 og blev i februar 2011 fredet på baggrund af sine arkitektoniske- og kulturhistoriske værdier. Men Kulturstyrelsen mener, at en genopbygning vil blive en kopi med nye betonkonstruktioner og totalt nyt interiør, fordi branden var så ødelæggende.

Tvivl om betonkonstruktion kan genanvendes

Ingeniørrådgiver for hallens ejer, Kjøbenhavns Boldklub (KB), mener, at temperaturen under branden var så høj, at de bærende betonkonstruktioner tog skade, og at de derfor ikke kan genanvendes.

Omvendt mener Kulturstyrelsens rådgiver, at betonkonstruktionerne godt kan repareres på forsvarlig vis, men på baggrund af tvivlen, har Kulturstyrelsen altså valgt at affrede bygningen.

Samtidig skriver Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse, at genopbygningen vil blive så dyr, at det vil være ude af proportioner i forhold til resultatet.

Affredningen betyder, at Kjøbenhavns Boldklub ikke længere har pligt til at genopbygge hallen efter de gældende regler, og derfor kan boldklubben komme i gang med byggeriet af en ny hal.