Kendt fra 'Krummerne' og 'Matador': Elin Reimer er død

Skuespilleren Elin Reimer blev 94.

Sådan kender mange danskere Elin Reimer bedst – i rollen som den trofaste og regelrette kokkepige Laura. (© DR)

Den kendte danske skuespiller Elin Reimer er død 94 år gammel.

Det oplyser familien til DR Nyheder.

Skuespilleren havde et langt cv, men er stadig nok mest kendt for rollen som kokkepigen Laura i 'Matador' og som den hidsige fru Olsen, der boede en etage under Krummes larmende familie i 'Krummerne'.

Med sin rolle som den regelrette kokkepige Laura blev skuespiller Elin Reimer ligesom serien også folkekær – hvis hun da ikke var det i forvejen takket være sine mange film- og teaterroller.

En stor del af seriens kendte skuespillere er for længst døde, og nu følger Elin Reimer altså trop. Hun sov lørdag stille ind i sit hjem i Virum, fortæller skuespillerens barnebarn, Jonas Reimer, til DR Nyheder.

Han beskriver sin farmor som moderne af sin alder – hun var blandt andet first mover, når det gjaldt økologiske varer, og så havde hun i det hele taget en "fed humor lige til det sidste", fortæller han.

Her ses Elin Reimer til 50-års jubilæum for Olsen Banden i oktober 2018. I 1979 spillede hun med i 'Olsen Banden overgi'r sig aldrig'. (© Scanpix)

Den humor fornemmer man også i dette citat fra hendes 'Matador'-kollega Birgitte Bruun.

Hun spillede tjenestepigen Ester og blev i forbindelse med Elin Reimers 90 års fødselsdag i 2018 interviewet til dr.dk:

- Hun var så vidunderlig, når hun spillede, og jeg troede virkelig på hende. Hun var så ydmyg overfor det, og om hun nu havde lært replikkerne godt nok. Hun gav whisky, hvis hun lavede en fejl, sagde Birgitte Bruun.

Spillede masser af teater

Det kan godt være, at Elin Reimer især vil blive husket for sin ikoniske rolle som Laura, men hun var meget mere end den rolle.

Før 'Matador' var hun mest af alt et markant navn på de danske scener.

Elin Reimer var nemlig også moderne, når det kom til dansk teater.

Som 35-årig blev hun tilknyttet det nye teater Svalegangen i Aarhus, hvor hun sammen med skuespillerne Preben Harris, Gyrd Løfqvist og John Hahn-Petersen skabte et anderledes og uformelt teater, og hvor en af kerneopgaver var at opføre danske teaterstykker i det jyske.

Skuespilleren havde dog også uden for teatret masser af roller.

Hun spillede blandt andet med i en række danske folkekomedier, heriblandt Dirch Passer-filmene 'Fængslende feriedage' og 'Alt på et bræt'.

Hendes sidste film blev Niels Arden Oplevs prisvindende 'Drømmen' fra 2006.

Derudover spillede hun også med i serier som 'Huset på Christianshavn' og var en fast del af holdet i '2900 Happiness'.

Og hun spillede bedstemor i julekalenderne 'Alletiders nisse' og 'Alletiders julemand'.

Rigtig mange vil uden tvivl også huske Elin Reimer for rollen som underboen fru Olsen i 'Krummerne'-filmene. Samme rolle gentog hun i øvrigt i en anden julekalender, nemlig 'Krummernes jul'.

Her ses Elin Reimer i en scene med Malene Schwartz i 'Matador'. (© DR)

Elin Reimer ønskede ikke at stille op til interview i de sidste år af sit liv, men da DR var i kontakt med hende i anledning af hendes 90-års fødselsdag, ville hun dog gerne citeres for én ting:

– Du kan skrive, at hun i allerhøjeste grad er levende. At du har talt med hende, og at hun ikke er død endnu.

Det er hun nu. Elin Reimer blev 94 år.