Kendt radiovært stopper på populært radioprogram efter 20 år

Vært på 'Giro 413', Margaret Lindhardt, går på pension. Hendes afløser er fundet.

Margaret Lindhardt har valgt at gå på pension efter i alt "36 skønne, fantastiske og lærerige år i DR2". (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

I snart 20 år har Margaret Lindhardt opfyldt musikønsker for lytterne i DR's ældste underholdningsprogram i radioen, 'Giro 413', der har eksisteret i over 70 år.

Og nu er det ved at være sidste chance for at høre den 67-årige vært i radioen.

28. maj går hun nemlig på pension.

Ny vært er kendt fra P5

En ny vært er dog allerede fundet.

66-årige Peter Sten, der i forvejen er vært på P5 og kendt fra blandt andet 'Peters Verden', har første dag som vært på programmet 4. juni.

Ved samme lejlighed overgår programmet fra at blive sendt i DR Byen til at blive sendt fra DR i Næstved.

Peter Sten, der tager over efter Margaret Lindhardt, har været ansat i DR siden 1994. Først som vært på P4 Sjælland og siden 2011 på P5. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Dr)

Margaret Lindhardt har været ansat i DR længe før, hun startede på 'Giro 413', nemlig siden 1981.

Man har blandt andet kunnet høre hende i programmerne 'Danmark Kort' på P1, 'Go' Morgen P3', 'P4 Aften' og i en række programmer på P5, hvor også 'Giro 413' hører til.

Radioens stemme

Derudover har hun været kanalstemme på P2 og har desuden lagt navn til den kendte sætning fra det nu hedengangne satireprogram på P1 'Selvsving': Det er ikke Deres radio, der er noget i vejen med - men hele Danmarks Radio.

Senest har hun indtalt P1's podcastserie om mordet på Peter Bangs Vej.

Nu glæder hun sig til - efter 36 år i statsradiofoniens tjeneste - at nyde sit otium.

- Tiden er inde til at prøve helt selv at bestemme over min tid. Der er så meget, jeg har lyst til at gøre og opleve, mens tid er, siger hun i en pressemeddelelse.

'Giro 413' - mere end et radioprogram

At "glæde en masse mennesker med hilsner og meget forskellig musik - og samtidig gavne udsatte børn og unge" har været en "helt særlig fornøjelse" for Margaret Lindhardt.

- 'Giro 413' er meget mere end et radioprogram, siger hun.

Hendes arvtager, Peter Sten, er også meget begejstret for at få lov at tage over. Til en medarbejderudviklingssamtale for cirka 15 år siden, spurgte hans daværende chef, hvad han drømte om i fremtiden.

- Jeg sagde, at jeg var glad for at være vært på P4 i Næstved, men hvis jeg skulle tænke ud af boksen, var det at blive vært på ’Giro 413’. At det så lykkes så mange år efter, er jo fantastisk.

Peter Sten fortsætter samtidig som vært på 'Peters Verden' på P5.

Giro 413

  • I ’Giro 413’ har det - siden programmets start for over 70 år siden – været muligt at sende hilsner og ønske en plade, ligesom der bliver samlet penge ind, som kommer socialt udsatte børn og unge i Danmark til gode.

  • I alt er der de seneste 70 år blevet uddelt cirka 28 millioner kroner, som DR’s lyttere har samlet ind.

  • Programmet sendes hver søndag på P5 klokken 12:15-14:00.

Hør Margaret Lindhardts sidste udsendelse som vært på 'Giro 413' søndag 28. maj kl. 12:15. Peter Sten tager over pinsedag, 4. juni.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk