Kendt skuespiller anholdt efter flere dages 'kunstprojekt' mod Trump

Siden Donald Trump i sidste uge blev indsat som ny præsident, har Shia LaBeouf demonstreret i New York.

Den 30-årige Shia LaBeouf inviterer offentligheden til at deltage i sit 'kunstprojekt', hvor man gentagne gange skal messe 'He will not divide us'. (Foto: TIMOTHY A. Clary © Scanpix)

Den amerikanske skuespiller Shia LaBeouf er torsdag blevet anholdt efter et skænderi med en anden mand uden for et museum i New York. Det skriver nyhedsbureauet AP.

I snart en uge, siden Donald Trump indsættelse i fredags, har han messet 'He will not divide us' (han får ikke lov til at splitte os, red.) sammen med en gruppe andre live på kamera foran museet Museum of the Moving Image, der ligger i Queens, New York.

På Twitter er der blevet oprettet en tilhørende profil kaldet #HeWillNotDivideUs, hvor der i flere opdateringer står, at Shia Labeouf blev overfaldet af en nynazist.

https://twitter.com/HWNDUS/status/824513505873104897

Politiet siger dog, at skuespillerne rev tørklædet af en uidentificeret 25-årig mand, og at han skubbede til manden. Den ukendte mand ville ikke have lægehjælp.

'Vi skal være gode ved hinanden'

Anholdelsen af Shia LaBeouf har fået Twitter-profilen 'He Will Not Divide Us' til at poste an masse opdateringer med hashtagget #FreeShia, hvor man også skriver, at han bare forsvarede sig selv mod den 25-årige.

Livestreamingen omkring 'He Will Not Divide Us' er ifølge Shia Labeouf et offentligt kunstprojekt, hvor alle kan møde op og være med. Han har tænkt sig at holde det kørende 24 timer i døgnet de næste fire år, hvor Trump altså er præsident.

https://twitter.com/HWNDUS/status/824506907796791296

Til The Associated Press har skuespilleren tidligere på ugen dog sagt, at det ikke handler om modstand mod Trump, men om, at vi alle skal være gode ved hinanden.

Det er langt fra første gang, skuespilleren, der er med i film som Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige samt Lars von Trier-filmen Nymphomaniac er i klammeri med politiet.

I 2014 blev han anholdt for gadeuorden og for ulovlig indtrængen på New York's Studio 54-teater. Under anholdelsen skulle han desuden have spyttet efter politiet. Derudover er han både kørt galt i sin bil, samt blevet anholdt for at være fuld og fjendtlig ved flere lejligheder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk