Kendt stemme og sprogrøgter siger farvel

I dag var sidste dag på jobbet for en af Radioavisens mest kendte stemmer. Ole Meisner, som samtidig er hele DRs sprogrøgter, takker af efter 36 år i DR.

Klokken 11:03 var det slut. En af Radioavisens mest kendte stemmer slukkede mikrofonen for sidste gang efter 36 år i DR.

Ole Meisner går på pension, og dermed mister DR - eller Danmarks Radio som han selv foretrækker - ikke bare en rutineret studievært. Medarbejderne i DR Nyheder vil også spejde forgæves, når de har brug for sproglig førstehjælp.

Ole Meisner har i en årrække været hele DRs sprogrøgter, og de fleste medarbejdere har prøvet at føle sig truffet, når de læste studieværtens altid venlige - men også bestemte - sprogbreve.

Mordet på Palme

Ambitionen om at formidle klart og korrekt har altid ligget Meisner på sinde. Men nogen gange er det svært:

- Den morgen, da det var klart, at Olof Palme var blevet myrdet på åben gade i Stockholm, der kunne man rigtig se, hvor svært det nogen gange er at fortælle sådan noget på en måde, så folk virkelig fatter det. Jeg gjorde mig ellers meget umage. Jeg kan huske, jeg sagde: Statsminister Olof Palme er død. Han blev myrdet på åben gade i Stockholm i aftes. Og alligevel ringede folk ind bagefter og sagde: Det er ikke rigtig, vel? Det er bare noget, I siger, fortæller Ole Meisner.

DR-sprog bedre end rygte

Men langt de fleste gange er der ingen tvivl om meningen, når Ole Meisner udlægger teksten. Og generelt mener han, at sprogbrugen i DR er bedre end sit rygte:

- Vi har masser af gode sprogbrugere i Danmarks Radio. Men det kan aldrig blive godt nok. Så der skal gøres en ekstra indsats, også i forhold til, hvad der bliver gjort i dag, lyder afskedssalutten fra Ole Meisner.

Skriv en farvelhilsen til Ole Meisner i feltet nedenfor.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53350098a11f9d11105faecd

Facebook
Twitter