Michelle Obama i Danmark

Kendte danskere revser Michelle Obamas optræden: 'Jeg følte mig holdt for nar'

Flere kendte danskere gik skuffede hjem fra den tidligere førstedames besøg i Royal Arena.

Der var ingen tvivl om, at cool-faktoren var i orden, da den tidligere førstedame Michelle Obama tirsdag aften talte foran 11.000 tilskuere i Royal Arena i København.

Sådan lød det i hvert fald fra en række begejstrede tilskuere.

Men spørger man en række kendte danske kvinder, der også overværede seancen fra salen, så var skuffelsen stor over indholdet af interviewet, der blev styret af den kendte tv-kok Rachael Ray.

På Twitter har blandt andre politiker Ida Auken og sociolog Emilia van Hauen luftet deres utilfredshed med kokkens spørgsmål til Obama.

En, der også har delt sin skuffelse på Twitter, er Le Gammeltoft, der er dj, radiovært og kreativ direktør på Heartbeat. Hendes forventninger var ellers i top.

- Jeg er ret stor fan af Michelle Obama – hvordan kan man være andet – for hun er jo en vildt vigtig rollemodel for os alle sammen, siger Le Gammeltoft til dr.dk og fortsætter:

- Showet startede da også ret fint med en et videosammenklip af hendes statements og det gode arbejde, hun har lavet, men så kom værten Rachael Ray på scenen, og jeg er ked af at måtte sige det, men så blev det ringe.

Michelle Obama har selv valgt, at det er veninden, den kendte tv-kok Rachael Ray, der skal interviewe hende på turneen. Men takket være værten, gik der 'damebladsjournalistik' i den, mener både Ane Cortzen og Le Gammeltoft. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

'For meget damebladsjournalistik'

Le Gammeltoft ville gerne havde hørt noget om Michelle Obamas mærkesager og kamp for at styrke kvinders rettigheder, men i stedet blev der spurgt ind til den tidligere førstedames yndlingsfarve, og hvor man bør spise i Washington DC.

- Jeg er ret stor fan af Michelle Obama, siger Le Gammeltoft, der dog er skuffet over tirsdagens show. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Det gik kort sagt 'for meget damebladsjournalistik i den', siger Le Gammeltoft.

- Det var sikkert spot on til et amerikansk publikum, der elsker sådan nogle daytime talkshows, men her i Europa forventer vi mere inspiration og indhold fra en rollemodel. Men man kunne da godt mærke hendes format, selvom hun ikke fik lov til at skinne igennem, siger Le Gammeltoft.

Det er tv- og radiovært Ane Cortzen, der selv ofte er ordstyrer, enig i. Hun fik heller ikke det, hun kom efter tirsdag aften og kalder det også 'et stereotypt damebladsinterview'.

- Det var en forspildt chance, og det var faktisk kedeligt. Det var to lange timer og amerikansk talkshow, når det er værst. Man følte sig lidt holdt for nar, siger Ane Cortzen.

Ane Cortzen, der blandt andet er kendt for sine værtsopgaver for DR, ville gerne have hørt, hvilken forskel Obama føler, hun har gjort. Men det var der ikke noget af i Royal Arena. (Foto: Celina Dahl © Scanpix)

Spurgt om alt det, kvindelige ledere synes er irriterende

Selvom det at være mor også er en del stor af Michelle Obamas liv, så havde Ane Cortzen håbet at høre noget om, hvordan Michelle Obama for eksempel formåede at balancere jobbet som førstedame med hendes arbejde for kvinders rettigheder.

- Hun er jo netop lykkedes med at få meget indflydelse samtidig med, at hun har fremstået som mor og hustru. Men alle de skibe, hun har sat i søen, var der ikke et eneste spørgsmål til. Jeg ville gerne have hørt, hvilken forskel hun føler, hun har gjort, siger Ane Cortzen og konstaterer:

- Faktisk spurgte Rachael Ray hende om alt det, som kvindelige ledere synes er irriterende at blive spurgt om.

Avisernes anmeldelser af Michelle Obamas besøg i Royal Arena har i øvrigt heller ikke været prangende. Således giver både Berlingske, Ekstra Bladet og BT showet tre ud af seks stjerner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk