Kendte donerer millioner af dollars til ofre for orkanen Harvey

Leonardo DiCaprio og Beyoncé donerer begge store pengebeløb til ofrene for oversvømmelserne i Texas.

Leonardo DiCaprio donerer en million dollars, og Beyoncé hjælper også med et ukendt beløb. (© Scanpix)

Der er brug for hjælp i Texas, efter orkanen Harvey har kostet mindst 33 mennesker livet og drevet tusindvis af mennesker væk fra deres oversvømmede hjem.

Hjælpen kommer selvfølgelig fra redningsmyndigheder, ligesom også Donald Trump har besøgt Texas for at love bedring efter orkanen.

Og nu har pengestærke folk i Hollywood også meldt sig på banen.

Stjerner opfordrer andre til at donere

Stjerner som Leonardo DiCaprio og Sandra Bullock har hver doneret en million dollars til ofrene, skriver AP, og flere stjerner opfordrer via sociale medier andre til også at donere.

- Oversvømmelser har tvunget tusinder i Texas og Louisiana væk fra deres hjem. Hjælp mig med at støtte Røde Kors, skriver Leonardo DiCaprio på Twitter.

https://twitter.com/LeoDiCaprio/status/902282388029358080

For Kim Kardashian West er det 'hjerteskærende' at se ødelæggelserne i Texas, skriver hun i et af mange Twitter-opslag om orkanen Harvey og dens ødelæggelser.

Hun deler også en sms-kode, så folk selv kan donere penge til ofrene gennem Røde Kors, og beder med sine søstre og sin mor for ofrene.

https://twitter.com/KimKardashian/status/902558442849615872

Jennifer Lopez har også doneret penge og opfordrer i en video andre til at gøre det samme.

Beyoncé, der er født og opvokset i Houston, har doneret et ikke kendt beløb til ofrene for de historiske ødelæggelser, skriver flere medier.

- Beyoncé er meget privat og har over årene gjort en masse, som hun har bedt om, at vi ikke annoncerer offentligt, siger Rudy Rasmus, der er præst i Houston, til TMZ.

Skuespiller Sandra Bullock, der også selv har boet i Texas, har også givet en million dollars, skriver Røde Kors i en pressemeddelelse.

- Jeg er bare taknemmelig for, at jeg kan gøre det, siger Sandra Bullock, der også tidligere har doneret penge til ofrene for angrebet på World Trade Center i 2001, tsunamien i 2004, orkanen Katrina i 2005 og jordskælvet i Haiti i 2010.

- Vi bliver nødt til at passe på hinanden.

Røde Kors: Vi er meget rørte

Vicepræsident for kommunikationsafdelingen i amerikanske Røde Kors, Elixabeth Penniman, er 'meget taknemmelig for den overvældende og generøse hjælp fra alle dem, der vil hjælpe ofrene', siger hun til CNN.

- Enorme katastrofer som orkanen Harvey skaber mange kritiske og øjeblikkelige behov, så vi er meget rørte over donationer som disse, der sikrer, at vi kan give husly, mad og støtte til tusinder i nød, tilføjer hun.

Orkanen Harvey er, siden den gik i land fredag aften lokal tid, blevet nedjusteret - først til en tropisk storm, nu til et tropisk lavtryk.

Men oversvømmelserne, som myndigheder kalder katastrofale og livstruende, vil tage tid at afhjælpe.

Store områder i det sydøstlige Texas er fortsat under vand, og oversvømmelserne er også nået til Louisiana.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk