Kendte hylder Cohen: Tak for din musik

Kendte stjerner og Canadas premierminister sørger over Leonard Cohens død.

Leonard Cohen er gået bort i en alder af 82 år. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Efter nyheden om Leonard Cohens død har flere stjerner været på de sociale medier for at vise deres respekt over for den ikoniske musiker.

Ligesom mange fans verden over har været draget af hans stærke tekster og dybe stemme, så har den kendte sanger også været en stor inspiration for en lang række musikere.

Igennem tiden er Leonard Cohens sange blevet fortolket af flere - især hans store hit 'Hallelujah'.

Blandt andet har sangere som Justin Timberlake og Jennifer Hudson optrådt med sangen. Natten til fredag dansk tid udtrykte de to deres sorg over Cohens død.

Den canadiske sanger og sangskriver Leonard Cohen døde i en alder af 82 år i sit hjem i Los Angeles. Flere folk i Montreal er begyndt at samle sig foran hans tidligere hus og tænde lys.

Også Canadas premierminister Justin Trudeau er i sorg over landsmandens død.

- Ingen kunstners musik har føltes eller lydt som Leonard Cohens. Men hans arbejde gav genklang på tværs af generationer. Canada og verden vil savne ham, skriver han på det sociale medie Twitter og tilføjer et citat fra Cohens største hit 'Hallelujah'.

En række stjerner og fans laver referencer til USA's nylige valg af Donald Trump som præsident.

"Vi mistede Prince, Bowie og Leonard Cohen og valgte Trump som præsident. 2016 kan ikke blive værre" og "Trump inde, Cohen ude. Det kan ikke blive mere mørkt" er bare nogle af kommentarerne på Twitter.

Også den britiske sangerinde Lily Allen udtrykker sin frustration over ugens begivenheder.

Den 21. oktober blev Cohens nyeste og altså sidste album, 'You Want it Darker', udsendt. Albummet oser af poetiske tekster om døden.

Netop hans poesi er det, mange kendte hylder ham for.

Den australske skuespiller Russell Crowe er berørt over Cohens død og takker ham for sine ærlige tekster og refleksioner.

En mindehøjtidelighed vil finde sted i Los Angeles på et endnu ikke oplyst tidspunkt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk