Kendte mænds ærlighed overrasker Josephine og Nanna: 'Det er virkelig forfriskende'

En række kendte danskere fortæller om deres følelsesliv i ny podcast.

'Fries Before Guys'-veninderne Josephine Kuhn (tv.) og Nanna Hovgaard (th.) står bag den nye podcastserie 'Fries Meets Guys'. (Foto: Barbara Gjerluff Nyholm)

28-årige Nanna Hovgaard og 26-årige Josephine Kuhn er ikke bare to helt almindelige veninder fra Nordjylland.

De to kvinder fra Aalborg står nemlig bag en af de mest populære podcasts herhjemme, 'Fries Before Guys'.

170 afsnit er det indtil videre blevet til af podcasten, hvor veninderne taler om at være ung kvinde i 20'erne med alt, hvad det indebærer af forvirring, forelskelse, glæde, angst og sex.

'Fries Before Guys'-afsnittene er blevet downloadet mere end seks millioner gange på fire år, men det får ikke Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn til at slappe af og nyde succesen.

Tværtimod.

I stedet har de udvidet deres podcast-imperie og slået kløerne i mændene - nærmere bestemt den moderne mand mellem 20-35 år.

Det gør de i deres nye samtalepodcast 'Fries Meets Guys'.

- Vi har længe gået og brygget på idéen om at lave 'Fries Meets Guys', fordi vi er meget interesseret i, hvordan det er at være mand i dag. Især de unge mænd synes vi ikke rigtig har meldt sig på banen, når det handler om deres eget følelsesliv, sex, præstationsangst og kønsdynamikker, siger Nanna Hovgaard.

- Vi har savnet, at mænd på vores egen alder får taletid - så det har vi nu sørget for, supplerer Josephine Kuhn smågrinende.

Nanna Hovgaard (tv.) og Josephine Kuhn (th.) er veninder og bor begge i Aalborg. (Foto: Emma Sejersen © Scanpix)

Den moderne mand går nye veje

I 'Fries Meets Guys' inviterer Nanna og Josephine i hvert afsnit en mandlig gæst i studiet, så de kan prøve at forstå, hvordan det er at være mand i dag, og hvordan deres forhold er til dem selv og deres omverden.

Indtil videre har veninderne blandt andre snakket med 'Vikings'-skuespilleren Alex Høgh Andersen, radioværten Mads Axelsen, sangeren Malte Ebert, fodboldspilleren Viktor Fischer og digteren Caspar Eric.

En broget og forskellig gruppe af mandetyper, som dog har den ting til fælles, at de adskiller sig fra den ældre generation af mænd, mener Nanna og Josephine.

- Vi har indtil videre snakket med ni forskellige mænd, og det har været ret vildt at mærke, hvordan denne generation af mænd gør tingene på en helt anden måde end plus 40-manden, siger Josephine Kuhn og uddyber:

- Vores opfattelse er, at vores generation af mænd er meget kærlighedsfulde over for hinanden. Ting som at sende hjerte-emojis til vennerne, komplimentere hinanden og gå op i udseendet viser, at mændene tør være sig selv og stå ved, hvem de er.

Den 32-årige forfatter, musiker og digter Caspar Eric er en af de medvirkende mænd i 'Fries Meets Guys'. (Foto: Halfdan Venlov © Gyldendal)

For podcastværterne virker det til, at der lige nu sker rigtig meget med maskulinitetskulturen, og at den moderne mand prøver at tage andre valg end forældregenerationen.

- Vi er alle opfostret med, at mænd ikke skal vise følelser, og at drenge ikke skal græde. Det har vores gæster oplevet på egen krop, og det har været meget interessant at høre, hvordan de tager afstand til den opfattelse ved at være hjertevarme og vise følelser, siger Nanna Hovgaard.

Vigtig debat

En af mændene, der har været i den varme stol hos 'Fries'-kvinderne, er den 32-årige forfatter og digter Caspar Eric.

Han kan godt nikke genkendende til, at hans generation af mænd er mere åbenlyst kærlighedsfulde over for hinanden.

- Vi er en generation, der er vokset op i en periode, hvor økonomien og jobsikkerheden har været usikker. Samtidig er der mange af os, der er vokset op som skilsmissebørn. Derfor har den trygge måde at være kærlighedsfuld på i en familie ikke været der, og derfor har jeg været meget opsat på at finde det hos mine venner, siger Caspar Eric.

Han er langt hen ad vejen også enig i, at det i hans generation er blevet mere okay at vise følelser end hos tidligere generationer.

- Selvom vi snakker mere og mere om, at det er okay at være en sårbar mand, så kommer det stadig rigtig meget an på, hvor og hvordan du er vokset op.

- Derfor er det godt og super vigtigt, at vi har en podcast som denne og en diskussion i medierne, som italesætter mænds følelser på en ny måde, siger Casper Eric.

Forfriskende følsom

Så hvad er indtrykket af den moderne mand hos Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn efter deres samtaler med en masse mænd?

Pilen peger i én retning - opad.

- Jeg er ekstremt positiv, må jeg bare sige, lyder det fra Josephine Kuhn, inden hun bliver suppleret af Nanna Hovgaard.

- Det virker til, at mændene virkelig forholder sig til, hvordan det er at være mand i dag. Og at de er i kontakt med deres følelser og hviler i sig selv - det er virkelig forfriskende.

Du kan lytte til 'Fries Meets Guys' på streamingtjenesten Podimo.

Podcasten Fries Meets Guys er i første omgang planlagt at udkomme i 25 episoder. (© Fries Meets Guys)
Facebook
Twitter