Kendte musikere i sorg: George Michael var en elsket ven og en stor kunstner

Elton John, Madonna og en stribe andre store kunstnere sørger over popsangeren George Michaels død.

Elton John og George Michael sang sammen på hittet "Don't let the sun go down on me". Her ses de til prinsesse Dianas begravelse i 1997. (Foto: JOHNNY EGGITT © Scanpix)

De kendte er i både sorg og chok, efter det i går kom frem, at sangeren George Michael er død, 53 år gammel.

- Jeg er dybt chokeret, skriver Elton John, der sang sammen med George Michael på ”Don’t let the sun go down on me”, på Twitter.

- Jeg har mistet en højt elsket ven. Den venligste, mest generøse sjæl og fremragende kunstner. Jeg sender min dybeste medfølelse til hans familie, venner og alle hans fans, skriver den britiske sanger.

Popstjernen Madonna er også i sorg over, at George Michael, der slog igennem i 1980’erne som den ene halvdel af popduoen Wham!, er død.

- Farvel min ven. Endnu en stor kunstner har forladt os. Kan 2016 nu gå ad helvede til?, skriver hun på Instagram med henvisning til, at musikikoner som David Bowie, Prince og Leonard Cohen også har forladt os i år.

Andrew Ridgeley, der udgjorde den anden halvdel af Wham!, er ”sønderknust” over din tidligere kollegas død.

- Jeg, hans kære, hans venner, musikkens verden og verden som helhed vil for altid elske dig, skriver han på Twitter.

Døde fredeligt

George Michael døde fredeligt i sit hjem søndag eftermiddag, oplyste hans pressemandag ifølge BBC. Der var ingen mistænkelige omstændigheder ved dødsfaldet, oplyste Thames Valley Politi i går aftes.

Den amerikanske komiker og talkshowværtinde Ellen DeGeneres skriver på Twitter, at hun er i sorg over dødsfaldet.

- Han var sådan en glimrende kunstner, skriver hun.

George Michael nåede at sælge mere end 100 millioner album verden over, og han stod bag hits som "Careless Whisper", "Freedom! 90" og "Fastlove".

Bryan Adams er også i chok over dødsfaldet.

- Jeg kan ikke tro det, at sådan en utrolig sanger og et fantastisk menneske forlader os alt for ung, skriver den canadiske sanger, mens The Beach Boys-forsangeren Brian Wilson sender sine varmeste tanker til George Michaels familie.

- Han var en meget talentfuld musiker og sanger, skriver han på Twitter.

Den amerikanske sangerinde og skuespiller Liza Minelli er også knust.

- George Michael var et musisk geni, og jeg er så taknemmelig for at have mødt ham. I en verden, der har brug for musik mere end nogensinde før, gælder det mindre i dag, skriver hun på Facebook.

På Twitter hylder sangerinden Miley Cyrus George Michael, som var homoseksuel, for sin betydning for LGBTQ-samfundet (Lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede og queer-personer, red.).

- Jeg vil altid elske dig, skriver hun.

FacebookTwitter