Kendte radioværter stopper: Nu skal P3's flagskib starte på en frisk

Sara Bro, Tue Blædel og Tony Scott stopper som værter på radioens 'Go’ morgen P3'.

Tony Scott og Tue Blædel, der tidligere har lavet 'Tue & Tony' på P3, blev sidste år Sara Bros medværter på kanalens morgenprogram. Nu stopper de alle tre som morgenværter. (Foto: Petra Kleis © Type 1)

Når P3’s populære morgenprogram 'Go’ morgen P3' vender tilbage efter sommerferien, bliver det uden de tre værter Sara Bro, Tony Scott og Tue Blædel.

Det fortalte de to mandlige værter i morgenens udsendelse.

Også Sara Bro, der ikke har sendt siden januar grundet en række operationer, har meldt ud på Instagram, at hun stopper 'for at få ro til at komme igennem de sidste operationer'.

Hvad der venter de tre P3-værter forude, kan de ikke sige noget om.

- Nu har vi jo vist det noget tid, men når man pludselig siger det højt, så påvirker det da én. Vi har elsket at lave radio på P3, og 'Go’ morgen P3' er jo det store flagskib, så det har været totalt fedt. Derfor har det også været hårdt, at man ikke skal lave det længere, siger Tue Blædel.

Slut med at være faste makkere?

Han understreger, at værterne er helt ærlige, når de siger, at de ikke ved, hvad der venter dem efter ferien.

- Det er da lidt specielt ikke at vide, hvad vi helt præcis skal lave efter ferien, siger Tue Blædel.

Tony Scott og Tue Blædel har i flere år været et fast makkerpar i radioen – først på eftermiddagsprogrammet 'Pressen på P3' og dernæst på afløseren 'Tue og Tony'. Og sidste år fik Sara Bro så selskab af de to.

Men makkerskabet slutter umiddelbart nu.

- Det er vi selvfølgelig ærgerlige over. Tue og jeg er jo venner og kolleger, så bare det ikke at skulle stå op til hans brune øjne hver morgen, det er da vemodigt. Men nu må vi jo se, hvad der sker, siger Tony Scott og tilføjer: - Vi har respekt for, at P3 skal relancere morgenen, men det betyder så også, at vores radiomakkerskab for en tid er sat på standby.

- Vi tænker alt igennem nu

At der venter noget helt nyt bekræftes af P3’s redaktionschef, Tine Maria Borresø.

Hun fortæller, at lytterne i første omgang vil blive mødt af de to garvede P3-værter Line Kirsten Nikolajsen og Anders Hagen efter ferien og frem til, at det nye hold er sat.

Line Kirsten Nikolajsen kender morgenlytterne allerede, da hun har været vært på programmet siden januar som Sara Bros afløser. Anders Hagen har også afløst på morgenen og er samtidig fast P3-vært og tidligere vært på 'Sporten på P3'.

- Vi tænker alt igennem lige nu. 'Go morgen P3' er vores vigtigste og stærkeste program, så vi tænker meget grundigt over, hvor vi tager programmet hen nu, siger Tine Maria Borresø.

Sygemelding satte gang i relancering

- Vi har gennem flere måneder været i gang med at styrke hele P3 med et endnu stærkere fokus på den engagerende journalistik, der spejler unges liv, interesser og udfordringer, fortsætter Tine Maria Borresø.

Hun fremhæver nye tiltag som eftermiddagsprogrammet 'Curlingklubben', det nye 'Tværs'-univers både i radioen, på tv og på nettet og de nye musikformater - også på podcast.

- I den forbindelse har det hele tiden været vores plan at relancere 'Go’ Morgen P3', men da Sara er blevet nødsaget til at sige fra grundet sit helbred, vælger vi at gøre det nu, siger Tine Maria Borresø.

Om det nye hold tager over i september eller oktober er endnu uvist. Også hvem, der bliver de faste nye værter.

Kommer I til at hente nogle helt nye værter ind til programmet?

- Jeg kan ikke udtale mig om de nye værter, men på P3 er vi generelt altid på udkig efter nye talenter, siger Tine Maria Borresø.

Sidste morgenudsendelse med Tue Blædel og Tony Scott sendes 29. juni.

FacebookTwitter