Kendte sang fællessang for danskerne og statsministeren gav den gas hjemme i køkkenet

Michael Falch og Dodo var blandt dem, Mads Steffensen og Phillip Faber havde inviteret med til fællessang.

Dodo var blandt de optrædende, da hun sang 'Vågner i natten'. (© dr)

Selvom vi i øjeblikket gør vores bedste for at holde afstand til hinanden, så stod flere af os sammen fredag aften.

Det skete, da Phillip Faber og Mads Steffensen havde samlet en række kendte danskere til fællessang med resten af danskerne i programmet 'Fællessang – hver for sig'.

Selv den danske statsminister, Mette Frederiksen, sang med hjemme fra køkkenet, da programmet blev vist på DR1, som man kan se på hendes Facebook-profil.

Formålet var, at seerne på DR1 og lytterne til P4 kunne synge med på sangene derhjemme i stuerne i en tid, hvor vi bliver nødt til at minimere vores kontakt med andre for at undgå, at coronavirusset spreder sig.

Pernille Rosendahl sang Gasolin'-klassiker

En af de store musikere, der fredag aften deltog, var Pernille Rosendahl. Hun sang Gasolin'-hittet 'Kvinde min', som hun selv mange gange har skrålet med på.

- Noget af det, jeg synes, er så fint ved den, er, at Kim (Larsen, red.) laver en kærlighedserklæring til en kvinde. Men han siger også i teksten, at han ikke er perfekt. Og det, synes jeg, er meget godt at huske på i denne her tid. Vi er bare mennesker, som Pernille Rosendahl siger.

Du kan høre Pernille Rosendahls version af 'Kvinde min' her:

Transportfirma ønskede Alberte Winding-sang

Tidligere er seerne og lytterne blevet opfordret til at sende musikønsker ind. Det havde lastbilchaufførerne fra transportfirmaet Svend Munding Transport gjort, som normalt har travlt med at levere varer ud til alle os andre.

De ønskede at høre Alberte Windings nummer 'Lyse nætter', der blev fremført af Dafne Stilund Nielsen.

Hun vandt i 2017 sangkonkurrencen 'Voice Junior' på TV 2 og synger nu i DR’s Pigekor. Dafne Stilund Nielsen havde udstyret sin bror med en guitar og sin lillesøster med en blokfløjte og opfyldte ønsket hjemme fra stuen i Dragør.

Ros fra Michael Falch

Senere dukkede en af de helt store 80’er-sange op, da Michael Falch inviterede os hjem i stuen på Frederiksberg i København. Her kom der ros til danskerne for vores coronadisciplin.

- Jeg er faktisk blevet positivt overrasket over os. For jeg havde troet, at det her samfundssind måske kunne holde en uge eller to, men så ville det indre røvhul begynde at brage igennem hos os. Men det er ikke sket endnu, sagde han.

Og det bad han samtidig danskerne om at fortsætte med.

Han sang nummeret 'I et land uden høje bjerge', som du kan se her.

Færøerne sang også med

Turen gik også til Færøerne, hvor Teitur havde sat sig til rette på toppen af sit hus med en ikke mindre end imponerende udsigt. Bag ham gik solen ned over Atlanterhavet, hvor man også kunne skimte de færøske fjelde.

Han både sang og spillede nummeret 'Regnvejrsdag i november', selvom regnen altså holdt pause i Nordatlanten.

Phillip Faber: Alle kan synge med

Phillip Faber, der hver morgen har inviteret danskerne til fællessang, var naturligvis også klar foran klaveret derhjemme. Han opfordrede alle - også dem, der altid har fået at vide, at de ikke kan synge helt rent, til at bryde ud i sang.

- Jeg møder rigtig mange, der som børn har fået at vide, at de ikke kunne synge. Når man får det at vide som barn, så synger man sjældent resten af livet - og det er megaærgerligt.

- Alle de skolelærere, der har sagt, at nogen ikke kunne synge, burde have en bøde. Så hvis man er i stue med andre, så kig hinanden i øjnene og sig til hinanden med blikket: "Det er lige meget." Det vigtige er, at vi er sammen om noget lige nu, sagde Phillip Faber, der er chefdirigent for DR Pigekoret.

Du kan høre ham spille og synge nummeret ’Du som har tændt millioner af stjerner’ her.

Dodo serverede gammel 80'er-klassiker

Sidst i programmet dukkede en sang op, som Phillip Faber havde glædet sig rigtig meget til. Det var Dodo med 80’er-baskeren 'Vågner i natten'.

Hun anbefalede lytterne og seerne til at rejse sig op, for der synger man faktisk bedst, som hun fortalte.

Du kan lytte til 'Vågner i natten' her.

Hvis du vil se hele programmet, så kan du synge med på DRTV.