Kevin Spacey nægter sig skyldig i overgreb - men skal holde sig væk fra ung mand

Skuespilleren må ikke nærme sig manden, der beskylder ham for seksuelt overgreb.

Kevin Spacey erklærede sig gennem sin advokat uskyldig i anklagerne om seksuelt overgreb på en 18-årig mand i 2016. (Foto: Cj Gunther © Scanpix)

Skuespilleren Kevin Spacey, der blandt andet er kendt for sin rolle i Netflix-serien House of Cards, nægter sig skyldig i at have udsat en 18-årig mand for seksuelt overgreb på en bar i 2016.

Erklæringen fra skuespilleren blev tidligere i dag overbragt af hans advokat, Alan Jackson, til et retsmøde i retten i Massaschussets, hvor han er tiltalt for seksuelt overgreb. Det er første gang, at Kevin Spacey tager stilling til skyldspørgsmålet i sagen.

Trods hans erklæring besluttede dommeren, at Kevin Spacey ikke må nærme sig den unge mand, der har anklaget ham for forbrydelsen. Han må heller ikke nærme sig mandens familie.

Høringen fandt sted i dag, mere end et år efter at en tidligere tv-vært for Boston TV beskyldte den tidligere House of Cards-stjerne for at have forgrebet sig seksuelt på hendes søn.

Ifølge anklagerne skal Kevin Spacey have drukket den dengang 18-årige mand fuld og forgrebet sig på ham ved at tage ham på kønsdelene på baren Club Car i Massachusetts i 2016.

Forsvarsadvokat forsøgte at punktere sag

Under høringen forsøgte Spaceys advokat at tage livet af retssagen ved at pointere, at den unge mand ikke anmeldte hændelsen, umiddelbart efter at den havde fundet sted.

Det preller dog af på den unge mands advokat, Mitchell Garabedian, der mener, at han statuerer et eksempel for andre ofre.

- Ved at anmelde det seksuelle overgreb, udviser min klient beslutsomhed og er en opmuntrende stemme for de ofre, der ikke er klar til at anmelde et seksuelt overgreb, siger advokaten i en pressemeddelelse.

Kevin Spacey har i de seneste år haft stor succes med rollen som Frank Underwood i den populære Netflix-serie, 'House of Cards'. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Kevin Spacey risikerer op til fem års fængsel, hvis han bliver dømt.

Det er blot én af mange anklager mod Kevin Spacey om seksuelle overgreb. Ved udgangen af 2017 var der mindst 15 anklager af lignende karakter mod skuespilleren.

Bizar 'forsvarsvideo'

Kevin Spacey og hans advokat har ikke tidligere meldt ud, hvordan skuespilleren ville forholde sig til anklagerne.

Derfor vakte det også opsigt, da Kevin Spacey i juledagene lagde en video ud på sin Twitter-profil, hvor han nærmere indtog sin rolle som Frank Underwood fra serien House of Cards end optrådte som sig selv.

- Jeg kan love dig dette: Hvis jeg ikke betalte prisen for de ting, vi begge to ved, jeg har gjort, så har jeg bestemt ikke tænkt mig at betale prisen for ting, jeg ikke har gjort, siger Kevin ’Frank Underwood’ Spacey blandt andet direkte henvendt til kameraet og seeren, som også var signaturtricket i ’House of Cards’.

Den oscarvindende skuespiller blev fyret fra ’House of Cards’, efter at der dukkede anklager op mod ham.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk