Kim Larsen er død

Den folkekære sanger sov ind søndag morgen, meddeler hans impresario.

Kim Larsen sov søndag morgen stille ind efter længere tids sygdom. Han blev 72 år gammel.

Det meddeler hans impresario Jørn Jeppesen på sangerens hjemmeside.

- På vegne af Larsen-familien skal jeg med stor sorg meddele, at Kim Larsen i morges er sovet stille ind efter længere tids sygdom, skriver impresario Jørn Jeppesen på sangeren og sangskriverens hjemmeside.

Jørn Jeppesen fortæller, at Kim Larsen i sin sidste stund var omgivet af sin hustru samt seks børn. Bisættelsen vil finde sted i absolut stilhed og helt privat, oplyser han.

Velbesøgt koncert på Smukfest

Kim Larsen aflyste tidligere på året en række koncerter, efter han fik konstateret prostatakræft. Sangeren rejste sig dog igen og tog på landevejen, hvor han spillede en række velbesøgte koncerter.

Blandt andet på årets Smukfest i Skanderborg, hvor koncerten på festivalens største scene slog publikumsrekord.

Ud over titlen som Danmarks nationalskjald var Kim Larsen kendt for at have sine meningers mod. 'Ordner hænger man på idioter', siger han i tv-indslaget herunder, der er fra 2010, hvor Kim Larsen forberedte udgivelsen af albummet 'Mine damer og herrer'

Den folkekære sanger stod blandt andet bag hits som ‘Midt om natten’, ‘Kvinde min’ og en næsten uendelig perlerække af hits, som både unge samt gamle kan synge med på.

Hele landets 'pianomand'

I 1989 udgav han albummet Kielgasten, hvor refrænet fra nummeret 'Pianomand' træder særligt frem på en dag som denne.

- Er der koldt og mørkt i den sorte grav; eller stråler himlen som det klareste rav; er der sang og musik i de dødes land; og swinger det - pianomand.

Kim Larsen var desuden forsanger i rockorkestret Gasolin', der blev opløst i 1978.

Sidste år sendte DR 2 en temalørdag om 'Kim Larsen - folkets sanger'. Se programmet her.