Kim Larsen hyldes med mindekoncertRådhuspladsen i København

DR1 sender live, når den folkekære sanger mindes ved en stor, gratis koncert søndag aften.

Kim Larsen viede sit liv til at synge for danskerne. Nu skal danskerne så synge for ham ved en mindekoncert på søndag. (© dr)

Hele Danmark inviteres til at synge med, når nationalskjalden Kim Larsen hyldes og mindes nu på søndag den 7. oktober – præcis en uge efter, han sov stille ind.

Det sker med et storstilet show, der afholdes på Rådhuspladsen i København, og som sendes direkte på DR1 og DR TV klokken 19.30-21.

Her vil en række kendte danske musikere synge for, når de fremmødte på Rådhuspladsen og seerne hjemme i stuerne opfordres til at synge med på Kim Larsens udødelige klassikere.

Det fortæller DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, om showet, der bærer titlen 'Som et strejf af en dråbe – Danmark synger farvel til Kim Larsen'.

- Først var planen, at vi ville holde en mindekoncert i DR Byens store tv-studie, Studie 5, men vi modtog så positiv en respons på den udmelding fra alle mulige mennesker, der gerne ville have mulighed for at deltage og sige ordentligt farvel til Kim Larsen, siger Jan Lagermand Lundme og fortsætter:

- Derfor har vi besluttet, at vi i stedet holder mindekoncerten på Rådhuspladsen i København. Det er der, hvor vi er vant til at hylde vores helte – og det må man sige, Kim Larsen har været.

Arbejder i døgndrift

Planlægningen af showet er i øjeblikket i fuld gang, og optrædende artister og praktisk info om showet vil derfor blive offentliggjort de kommende dage her.

- Lige nu arbejder vi på højtryk på at finde ud af, hvem der skal spille, og hvordan hele koncerten skal forløbe. Folk arbejder simpelthen i døgndrift. At skulle stable så stort et show på benene på så kort tid er ikke noget, vi er vant til. Men det skal nok blive super godt, lover Jan Lagermand Lundme.

Mads Steffensen bliver vært for showet, der altså sendes 19.30-21 på DR1 og DR TV nu på søndag.