Kim Larsens søn: Min fars død har ramt mig hårdere end forventet

Kim Larsens ene søn, Sylvester Larsen, mindes i et offentligt Facebook-opslag sin far på godt og ondt.

Sylvester Larsen er Kim Larsens næstældste søn og hans første med hans anden hustru, Hanne Qvist Larsen. (Foto: Jakob Jørgensen © Ritzau Scanpix)

- Min fars død har ramt mig hårdere, end jeg havde forventet.

Sådan lyder den første linje i det offentligt tilgængelige opslag, som Sylvester Larsen - Kim Larsens næstældste søn - mandag eftermiddag har skrevet på sin Facebook-profil.

I opslaget fortæller Sylvester Larsen ærligt om forholdet til sin far, som han i de senere år beskriver som værende 'mere distanceret og konfliktfyldt'.

Han skriver også, at Kim Larsen 'langt fra var perfekt'. Men, skriver han - 'hvor jeg dog elskede ham'.

- Han lærte mig noget af det vigtigste, en forælder kan lære sit barn. Nemlig at have blik for det åndelige i tilværelsen og at sætte spørgmålstegn ved autoriteter og den herskende tidsånd. Han lærte mig vigtigheden af at gøre sig umage - og så trøstede han mig, når jeg havde slået mit knæ, skriver Sylvester Larsen.

Kim Larsen fotograferet med sin anden hustru, Hanne Qvist Larsen, og deres første fælles barn, sønnen Sylvester. (Foto: Henning Thempler © Ritzau Scanpix)

Musikken holder aldrig op

Sylvester Larsen er selv musiker og debuterede i 2002 med albummet 'Mandagsramasjang', og i den forbindelse fik han også råd med på vejen af farmand, skriver han.

0:00

- Da jeg selv besluttede mig for at gå musikkens vej, advarede han mig imod branchen og dens forskellige faldgruber. Roserne sad aldrig løst, men de kom med jævne mellemrum. Ofte gennem andre.

Kim Larsen skrev i 1988 et af sine velkendte hits til netop Sylvester.

Således er sangen 'De smukke unge mennesker' fra pladen 'Yummi Yummi' skrevet til Sylvester, da han var i konfirmationsalderen, har Sylvester Larsen selv fortalt.

0:00

På trods af de uenigheder, der har været mellem far og søn, har de altid haft musikken sammen.

Sylvester Larsen, der søndag morgen sammen med resten af familien var ved sin fars side, da han døde, afslutter sit Facebook-opslag således:

- Jeg kan stadig høre trommemaskinen og guitaren inde fra værelset ved siden af. Musikken stopper et øjeblik... Lyden af en Zippo-lighter der tændes, og det sagte skvulp af en øl der bliver hældt ned i et glas. Så begynder musikken igen.

Og den holder aldrig op...

Facebook
Twitter