Klagerne væltede ind over DR i 2011

Flere klagede over DR sidste år. Ændringer i programfladen, tabet af en FM-kanal og valgdækningen er en del af forklaringen.

Det var ikke fedt, at Giro 413 mistede sin mangeårige vært. Ej heller at Disney Sjov var aflyst på grund af valg eller at "Broen" manglede undertekster.

I hvert fald ikke, hvis man kigger på listen over de emner, der fik folk til at skrive en klage til DR via klageknappen på dr.dk. Og det er en knap, som mange har klikket på.

I 2010 fik DR godt 4200 klager, mens tallet for sidste år lander på lige godt 6400. Det fremgår af den nye redaktørberetning som DR's lytter- og seerredaktør, Jacob Mollerup, torsdag forelagde for DRs bestyrelse.

Savner af det gamle P2Der er flere forklaringer på det stigende antal klager, ifølge lytter- og seerredaktøren.

For det første var 2011 et år med mange ændringer i DR's programflade blandt andet på grund af tabet af en FM-kanal.

En anden stor gruppe af klager var forårsaget af DR's dækning af årets mange store begivenheder som tragedien i Norge og folketingsvalget i september. Men også Facebook har skaffet DR flere klager.

Klager fødes på Facebook- DR er ikke alene til stede med egne sider på Facebook. Det er også blevet rutine for protesterende at samles via sociale medier - herunder også nogle gange at opfordre til at indsende klager, forklarer Jacob Mollerup.

Men han tager det voksende antal klager med ro:

- Et stort antal klager er ikke i sig selv et problem, og i 2011 har der været flere gode forklaringer på, at der er kommet mange. Det alvorlige er de gange, hvor klagerne kommer, fordi DR kvajer sig igen og igen, siger Jacob Mollerup.

Facebook
Twitter