100 år gammel melodi får følelserne frem i Pernille Rosendahl: - Det lyder som den vildeste popsang!

Det binder os sammen, når vi synger for hinanden, siger Pernille Rosendahl. På lørdag synger hun fra Højskolesangbogen i Aarhus.

Glem alt om støvede viser. : Den danske sangskat gemmer på de vildeste popsange, der ligeså godt kunne være skrevet i dag som for hundrede år siden.

Det mener i hvert fald sangerinden Pernille Rosendahl.

- Jeg har altid elsket de store følelser, og det nummer er fuld af melankoli og drama og tristesse og håb, siger Pernille Rosendahl om sangen 'Sig nærmer tiden' fra 1922.

I videoen ovenfor kan du se hende fortælle mere om, hvorfor de gamle danske sange stadig er aktuelle i dag.

Den danske sangskat binder os sammen

På lørdag står Pernille Rosendahl på scenen på Dokk1 i Aarhus, der lægger hus til et sangmarathon, hvor forskellige kor og kunstnere synger fra Højskolesangbogen.

- Sang kan binde os sammen som mennesker. Den ophæver fuldstændig vores forskelle. Og derfor synes jeg, det har en meget ren kraft, at vi synger til hinanden, og at vi synger sammen, siger hun.

Og når vi synger på vores modersmål, bliver den kraft kun stærkere, mener hun.

- Når jeg synger på dansk er alle filtre væk. Det er en meget ren kommunikation ned til de tanker og følelser og stemninger og historier, der bor i mig. Jeg har enormt let ved at forholde mig til et nummer som 'Sig nærmer tiden'.

Her kan du se hele Pernille Rosendahls optræden med *Sig nærmer tiden', i en optagelse lavet til Dagens Sang på DR K:

Facebook
Twitter