100-årig legende kom med lytterønske i radioen: Spil noget med ham her!

Den danske violinist Svend Asmussen skrev til radioen og ønskede musik af stortalentet Nicklas Walentin.

100-årige Svend Asmussen (her på et foto fra da han var 90) skrev til P2 og ønskede at høre et nummer med den noget yngre violinist Niklas Walentin (indsat). (Foto: KELD NAVNTOFT)

Tirsdag formiddag satte radioprogrammet ’Hej P2’ violiner på dagsordenen – og bad lytterne skrive ind med deres yndlingsviolinister.

Men værterne havde ikke regnet med, at ét af lytterønskerne ville komme fra én, der selv er manges yndlingsviolinist: Den legendariske danske jazzviolinist Svend Asmussen, der til februar snart fylder 101 år.

"Jazzviolinisten Svend har bedt mig om at skrive til jer med hans yndlings-violinist: 22-årige Niklas Walentin", lød det i mailen, som kom fra Svend Asmussens kone.

Fra et ”blæsende Dronningmølle”

"Den største ære"

Og som sagt så gjort: Svend Asmussen fik et stykke af komponisten Paganini med Niklas Walentin på violin i radioen.

- Jamen, det er da om noget den største ære, siger Niklas Walentin, da dr.dk/klassisk fanger ham for en kommentar:

- Det er jo altid fantastisk, når nogen ønsker at høre og holder så meget af det, man laver. Og så, når det er sådan en kapacitet som Svend.

Niklas Walentin og Svend Asmussen kender faktisk hinanden ret godt.

Walentin mødte legenden som barn og fik signeret en cd – og senere efterspurgte Svend Asmussen et album af Nicklas Walentin, der mødte personligt op og afleverede det. Siden har de to violinister udviklet et nært venskab på tværs af jazz og klassisk musik:

Asmussen kom også selv i radioen

- Jeg har draget meget inspiration fra det venskab. At skabe frihed i et hav af regler. At være så tæt på en anden verden, hvor frihed er noget særligt. Det er det, jeg har lært af Svend Asmussen, forklarer Nicklas Walentin.

Senere i ”Hej P2”-programmet var der i øvrigt en anden lytter, der ønskede at høre en skæring med Svend Asmussen. Så legenden nåede også selv at få spilletid i radioen dén dag.

FacebookTwitter