13-årige Lilli er cello-stjerne: Den her musik gør mig helt "wow" og forelsket

Lilli fra 'Vidunderbørn' betager Danmark med sit cellospil - men privat hører hun både klassisk musik og pop fra youtubere og tv-shows.

(Foto: Søren Bidstrup/NBC © Scanpix/Getty Images/DR)

13-årige Lilli blev udnævnt til 'ugens vidunderbarn', da 'Vidunderbørn' løb over skærmen på DR1 i lørdags.

Og selvom det er krævende at medvirke i programmet, så nyder den unge cellist at være med.

- Det er så fedt at stå på den scene og spille! Der er lidt pres på, for man ved, at nu skal man gøre det perfekt. Jeg har én gang til at spille det her stykke, som jeg har øvet i så lang tid, fortæller hun.

Privat hører Lilli både klassisk og pop. Og det var til at høre, da hun sidste weekend gæstede P2 med sine egne favoritnumre.

(© Getty Images)

'Et stykke med glissando'

Lilli er en habil cellist – men det er faktisk ikke hendes eneste instrument.

- Jeg spiller også klaver, og det begyndte jeg på et år efter, jeg startede på cello.

- Min klaverlærer øvede en dag, og så spurgte hun, hvad jeg ville spille – og så sagde jeg 'et stykke med glissando' (hvor man lader neglene glide over tangenterne fra den ene ende til den anden, red.). Jeg ved godt, at det gør virkelig, virkelig ondt i fingrene, men det lyder så smukt.

Derfor er Lillis første anbefaling en bid af Claude Debussys 'Pour le Piano'.

(© Getty Images)

Den med humlebien

Lillis næste nummer er 'Humlebiens flugt' af Nikolai Rimsky Korsakov, som stammer fra operaen 'The Tale of Tsar Saltan'.

- Det er fantastisk! Selvfølgelig ville jeg gerne prøve at spille det her, men jeg ved ikke, om jeg klarer det, siger Lilli.

- Nummeret hedder jo 'Humlebiens flugt', og man kan virkelig forestille sig en humlebi, der flyver helt vildt. De der vinger, der flapper.

(Foto: NBC © Getty Images)

Sådan helt "wow"

Nu skifter vi genre, for Lilli er nemlig ikke kun til klassisk musik. Hun kan for eksempel virkelig godt lide Grace VanderWaal, som vandt America's Got Talent i 2016.

- Jeg så hendes audition, hvor hun kom ind med sin ukulele og en sang, som hun selv havde skrevet. Jeg var sådan helt "wow", for hun har en mega smuk stemme. Man bliver ramt i hjertet, når man hører den.

- Så gik der nogle måneder, og så søgte jeg på hendes navn og så, at hun havde skrevet nogle sange. Jeg var bare "in love" med de her sange.

(© Getty Images)

Kontrast mellem folkemusik og moderne

Det var ikke en helt nem opgave for 13-årige Lilli at finde numre, så hun spurgte sin mor til råds. Og Lillis mor foreslog 'Klatbutne' fra Peteris Vasks 'Cellokoncert nr. 2'.

- Min mor har en cd med hele koncerten. Jeg spurgte hende, hvad for noget musik, jeg skulle vise her i dag. Så tog hun den her cd frem. Jeg var sådan 'wauw, det er fed musik'.

- Der er en kontrast mellem folkemusik og det moderne. Det er meget interessant, og den her sats er meget energifyldt og power.

(© Getty Images)

Barsk og ulykkelig kærlighedshistorie

Lillis sidste valg er en utroligt sørgelig sang af den tidligere youtuber Troye Sivan, nemlig nummeret 'Fools'.

- Den handler om de her to drenge, der vokser op med hinanden. De er faktisk forelskede i hinanden, men de må ikke være sammen på grund af en far. Faren er meget voldelig mod sin søn og siger, at han ikke må være sammen med drengen, fortæller Lilli.

- Så får han en kæreste, der er en pige, for han vil gerne gøre sin far glad. Jeg tror nok, at faren dør, og så er drengene lidt forvirrede, for de ved ikke helt, hvad de skal gøre.

Facebook
Twitter