17-årige Adam hyldet med talentpris: Man bliver afhængig af at stå på en scene

Musikken lever for alvor, når man står på en scene, siger Adam Koch Christensen der netop har fået en talentpris.

17-årige Adam Koch Christensen har altid været fascineret af klassisk musik - og har så stort talent, at han i år får en pris for det på Copenhagen Summer Festival. (Foto: Frederik Bjerre Andersen © dr)

Som 5-årig greb Adam Koch Christensen ud efter en violin.

I dag er han 17 år, 190 cm høj og har stadig violinen i hånden - nu som bachelorstuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og med en nyhøstet talentpris fra Copenhagen Summer Festival

Prisoverrækkelse og koncert

Adam Koch Christensen, 17 år

Modtager af talentprisen på Copenhagen Summer Festival 2017

Prisen overrækkes ved en koncert i Charlottenborg Festsal i København, torsdag 10. august kl. 19.30

Adam Koch Christensen har også spillet fodbold og badminton, men allerede tidligt havde han altså så stor interesse for klassisk musik, at han godt vidste, han var lidt anderledes.

Men samtidig følte han sig meget sikker på det valg han havde truffet:

Når man står på en scene, så er det dér musikken for alvor lever.

adam koch christensen

- Jeg havde det godt med det valg, og følte mig meget sikker. Jeg accepterede mig selv 100 procent, fortæller Adam Koch til P1 Eftermiddag.

Man bliver afhængig af fællesskabet

Adam har desuden fået opbakning og anerkendelse fra sin lærer og via nogle konkurrencer, som han har deltaget i.

Allerede for tre år siden vandt han guld i Berlingskes Musikkonkurrence. Han har også vundet Jakob Gade Violinkonkurrencen, og en international konkurrence i Belgien. Og han har forlængst opdaget, at han har det fantastisk med at optræde:

- Når man står på en scene, så er det dér musikken for alvor lever. Det kan være grænseoverskridende, og man føler sig ikke altid lige godt tilpas, men det at stå på en scene bliver en vane, og man bliver afhængig af det, og vil bare have mere af det fællesskab som det også er, forklarer Adam Koch.

Se en video med Adam Koch Christensen fra 2014 - artiklen fortsætter nedenfor:

Copenhagen Summer Festival 2014

Målet for Adam Koch er det helt store. Han drømmer om det maksimale:

- Det tror jeg man er nødt til for at komme så langt som muligt med det jeg laver. Man skal være helt i top, hvis man vil have en karriere indenfor klassisk musik. Jeg drømmer om at spille både ny og gammel musik, spille med orkestre, komme rundt i verden, være så aktiv som muligt, siger han.

Klassisk musik er uendelig stort

På spørgsmålet om, hvad der egentlig fascinerer ham så meget ved den klassiske musik, taler Adam Koch om den svimlende mængde af musik:

Klassisk musik er jo så meget mere end bare Mozart og Vivaldi.

adam koch christensen

- Jeg tror ikke alle er helt klar over hvor meget klassisk musik der findes. Klassisk musik er jo så meget mere end bare Mozart og Vivaldi. Det strækker sig helt fra da man begyndte at nedskrive musik og så frem til vor tids filmmusik.

- Der er uendelige mængder af musik! Og hvis man ikke kan lide det ene, så kan man måske lide det andet. Det er egentlig lidt mærkeligt at man forsimpler det så meget, og bare kalder det hele ’klassisk musik’.

Adam Koch Christensen går efter at blive blandt de bedste på violin - det er man nødt til for at klare sig på det klassiske felt, siger han. (© troels jeppe)

P2 LIVElige nu
Natsværmeren

- med klassisk musik og det, der ligner. Vært: Tina Rømer. www.dr.dk/p2 (Genudsendelse fra 22.00).