26-årige Elsa har succes som sanger - men knokler videre: Jeg vil være den bedste

Hun optræder på nogle af de største scener, og har vundet store internationale priser. Men målet for operasanger Elsa Dreisig er stadig at blive endnu bedre.

Det kører godt for sopranen Elsa Dreisig, men målet er ikke nået endnu ...

Dansk-franske Elsa Dreisig synger på både Statssoperaen i Berlin og på Bastille-operaen i Paris.

Hun er bare 26 år, men alt former sig flot for den unge sanger, så i princippet kunne hun nu læne sig tilbage, vælge de roller hun er god til, og bare lade sig føre af sted fra det ene operahus til det næste.

Men det er ikke hendes plan.

- Mit mål har altid været at blive den bedste operasanger. Ikke nødvendigvis den mest kendte, siger Elsa Dreisig.

- Jeg vil gerne nå så højt som det er muligt, med min stemme, og arbejde på at fjerne alle fysiske forhindringer. Undersøge hvad jeg kan med min stemme.

Flasket op med opera

Elsa Dreisig brød igennem, da hun i 2016 vandt Plácido Domingos Operalia-konkurrence.

I denne uge optræder hun på Copenhagen Opera Festival, hvor hun er udnævnt til ’årets talent’.

- Jeg er glad for de priser og den anerkendelse jeg får. Det giver nye engagementer og penge i kassen. Men priserne og anerkendelsen er ikke et mål i sig selv, siger hun, da DRs P2 møder hende i København.

Elsa Dreisig er flasket op med opera. Hendes mor og far mødte hinanden på scenen. Hendes moster og kusine er også sangere. Musik er en integreret del af hendes liv.

- For mig har der aldrig været en væg mellem musikken, og så mit skoleliv eller min fritid generelt. Det hele var musik og sang. Jeg tog ikke TIL operaen. Operaen var bare i mit liv. Det var naturligt for mig at høre en operastemme. Jeg følte mig hjemme på operaen.

Elsa Dreisig har på den måde ikke haft de store overvejelser omkring det at blive sanger:

- Det var naturligt for mig. Allerede som 3-4 årig sang jeg og lyttede til min egen stemme, og jeg kunne mærke at det var den største glæde for mig at synge. Jeg blev hurtigt klar over, at jeg kunne noget med min sang.

Det vigtige er ikke resultatet

Elsa Dreisig kan godt se, at det tegner rigtig godt for hendes karriere lige nu, og hun lærer især meget på Statsoperaen i Berlin, hvor dirigenten Daniel Barenboim er chef.

Men det stopper ikke her for hende:

- Jeg øver mig på nye ting, og undersøger stadig, hvad jeg kan udtrykke med min stemme. Jeg er for så vidt lykkelig med det jeg laver nu, og den måde min karriere former sig på, men det er ikke mit mål, bare at være lykkelig, siger hun.

- I virkeligheden synes jeg der er noget trist forbundet med at have et konkret og endegyldigt mål, for hvad sker der så, når du har nået det mål. Så dør du?

Derfor er den 26-årige soprans mål at blive ved med at undersøge, hvad hun kan sige og udtrykke med sin stemme: Opdage nye ting, afprøve nye roller, møde nye samarbejdspartnere.

- Jeg vil gerne blive ved med at udvikle mig som sanger. Jeg vil være den bedste, og stiler på den måde meget højt. Men jeg er heller ikke sikker på at jeg nogensinde når mit mål. Og resultatet er ikke det vigtigste for mig. Det vigtige er selve den vej man går for at nå sine mål.

Hør mere til Elsa Dreisig

  • Du kan høre Elsa Dreisig synge ved Paradekoncerten på Copenhagen Opera festival søndag 6. august klokken 19. Koncerten sendes samme aften klokken 20 på DR K.

  • Du kan også møde hende i Festivalsommer på P2, tirsdag 8. august kl. 18.05. P2 sender desuden koncert med Elsa Dreisig fredag 11. august kl. 19.20.

  • Til november skal hun være solist med DR SymfoniOrkestret ved en gallakoncert i Koncerthuset i DR Byen.

FacebookTwitter