4 danske musikstjerner indtager legendarisk festival i England

Dansk musikliv er med på programmet under de populære promenadekoncerter i London, som også sendes live i radioen.

Dansk-franske Elsa Dreisig er ét af fire rød-hvide navne på plakaten til promenadekoncertene i august måned. Alle fire kan du høre i P2 Koncerten i månedens løb - ligesom der alle andre aftener også er koncerter fra ind- og udland i din radio klokken 19.20. (Foto: Olafur Steinar Gestsson)

Lyt til lidt musik mens du læser:

0:00

Dannebrog er godt repræsenteret under de traditionsrige promenadekoncerter i Storbritannien i august. I løbet af måneden er der danske navne på plakaten fire gange i Royal Albert Hall med plads til over 5.000 tilskuere.

Se alle august måned P2 Koncerter

Her synger både basbarytonen Johan Reuter og sopranen Elsa Dreisig, Thomas Dausgård dirigerer fire koncerter - og en af dansk kulturs vigtigste symfonier, skrevet af kompionisten Per Nørgård, bliver for første gang opført for briterne.

Hvis du ikke selv har planer om en tur til England, kan du stadig høre de fire danske bidrag til The Proms. P2 Koncerten sender dem nemlig fra London til din radio og mobil. Se bare her:

(Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Johan Reuter

Den 49-årige bassanger Johan Reuter har en stor international karriere kørende. Han har sunget på blandt andet Metropolitan Opera i New york, Opera de Bastille i Paris, Wiener Staatsoper, Royal Opera House i London - og det er heller ikke første gang, han står på scenen i Royal Albert Hall.

Denne gang lægger han stemme til Brahms' 'Ein deutsches Requiem' - et stykke mastodontisk sørgemusik, der kredser om dødsangsten og om, hvad der overhovedet er meningen med livet på jorden, når man alligevel skal dø.

Den kvindelige stemme synges af Golda Schulz, som du også kan se på operafestivalen i København den 3. august

Brahms 'Ein Deutsches Requiem'. 7. august klokken 19.30 i Royal Albert Hall, London. Koncerten sendes direkte på P2 med optakt fra 19.20 dansk tid.

(Foto: Olafur Steinar Gestsson)

Elsa Dreisig

Den 27-årige fransk-danske sopran Elsa Dreisig er ved at synge sig til en plads på verdensscenen. Det siger vist sig selv, når man synger med legenden Daniel Barenboim på dirigentpodiet.

Sammen med Barenboims West–Eastern Divan Orchestra skal hun opføre David Robert Coleman’s nye værk 'Looking for Palestine'. Orkestrets medlemmer er fra Israel, Palæstina og en række andre lande i Mellemøsten, så både værk og orkester spiller ind i den ømtålelige konflikt.

Du kan iøvrigt også opleve både Elsa Dreisig og værket live i Aarhus 9. august - fem dage før det opføres til promenadekoncerten.

Daniel Barenboim & West–Eastern Divan Orchestra. 14. august klokken 19.30 i Royal Albert Hall, London. Koncerten sendes direkte på P2 med optakt fra 19.20 dansk tid.

(Foto: Thomas Grøndahl)

Thomas Dausgaard

Danske Thomas Dausgaard er fra næste år udnævnt til musikchef for symfoniorkestret i Seattle, USA.

Men inden da er han allerede chefdirigent for BBC's skotske symfoniorkester og derfor en naturlig del af promenadekoncerterne i London. Det er dog sammen med Det svenske Kammerorkester, at Dausgaard opfører Bachs berømte Brandenburgkoncerter sammen med en række mindre, nye værker.

Tilsammen danner værkerne en ny helhed, der i Royal Albert Hall opføres over to koncerter, hvoraf du foreløbig kan høre den ene i dansk radio.

Brandeburg Contertos Project 1+2. 5. august klokken 15.00 og 19.30 i Royal Albert Hall, London. Den første af koncerterne sendes 16. august klokken 19.20 på P2.

(Foto: Klaus Kurup © Dr)

Per Nørgård

Den danske komponist Per Nørgårds 3. symfoni fra 1976 er en del af den danske kulturkanon - men den er aldrig før blevet opført i England. Det sørger BBCs skotske symfonoorkester og Thomas Dausgaard nu for, og så endda i Royal Albert Hall.

Dausgaard har iøvrigt tidligere dirigeret værket sammen med DR SymfoniOrkestret, som i sin tid også bestilte værket og lagde tid og lyd til Nørgårds eksperimenter til symfonien.

Resultatet er et værk, der bruger tonearterne på en ny måde med udgangspunkt i Nørgårds egen "uendelighedsrække" af toner:

- I polariteter mellem dur og mol, bevægelser af yin og yang i bestandig både iørefaldende og eksotisk vekselvirkning, som kanonudvalget har formuleret det.

Strauss, Wagner & Per Nørgård. 20. august klokken 19.30 i Royal Albert Hall, London. Koncerten sendes direkte på P2 med optakt fra 19.20 dansk tid.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter