5 grunde til, at Margrethe Vestager anbefaler Klassisk til din løbetur

Jeg vil til enhver tid anbefale 'Klassisk til din løbetur' over P1 Morgen, siger Margrethe Vestager, der har testet ugens playliste: Klassisk til din løbetur.

Margrethe Vestager løber hellere til klassisk playliste end til P1 Morgen

P2 vært Stine Rosengren har sammensat en klassisk playliste til din løbetur. Stine løber ikke selv, men har sammensat playlisten på foranledning af konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, der har efterspurgt sådan en playliste til sin løbetur. Margrethe Vestager løber om morgenen. Det bliver til 15-20 kilometer om ugen fordelt på 3-4 ture eller lidt mere. Nu har hun testet playlisten og her er dommen.

5 grunde til, at Margrethe Vestager anbefaler 'Klassisk til din løbetur':

 1. 1

  Jeg bliver hurtigere, end når jeg løber til P1 Morgen

 2. 2

  Den startede med plads til at blive varm

 3. 3

  Den var tilpas forskelligartet til, at der var noget spændende at lytte til - og så det næste og det næste og det næste – der skete noget undervejs

 4. 4

  Der er humor i musikvalget

 5. 5

  Det er lidt sjovt og gør en i godt humør, at det ikke bare er rytmisk musik

- Jeg løber først og fremmest for at komme ud og se, hvordan vejret er. Jeg løber i regn og blæst og sne og slud og sol og sommer - jeg løber altid hele året rundt, siger Margrethe Vestager og fortsætter:

- Og kender du det, man kan lige få afsluttet de samtaler, hvor man egentlig gerne ville have haft det sidste ord, men ikke lige nåede det? Det kan jeg nå at gøre på min løbetur. Så for mig er det ren Zen at løbe, fordi det gør, at jeg glemmer mig selv og bare er af sted.

Normalt løber Margrethe Vestager til rytmisk musik eller lyden af P1 Morgen. Men den nye klassiske playliste til løbeturen kan noget, som den rytmiske musik eller P1 Morgen ikke har formået.

Løber hurtigere

- Ja, det er oftest rytmisk musik, jeg løber til. Men jeg vil så sige, at en klassisk playliste som den her gør, at jeg bliver hurtigere, end når jeg løber til P1 morgen. Det vil jeg faktisk ikke anbefale, nu hvor jeg har testet det her. P1 Morgen giver ikke nogen god tid.

- Jeg tror lige, man skal vænne sig til den klassiske playliste. Jeg vil løbe til den nogle flere gange, inden jeg endegyldigt har gjort min stilling op. Men det fine ved den var, at den startede med plads til at blive varm; at den var tilpas forskelligartet til, at der var noget spændende at lytte til – der skete noget undervejs, siger Margrethe Vestager.

- Der skete også noget med rytmen. Men det krævede lidt af mig at finde ud af, hvilken rytme, jeg kunne løbe i, for at det kom til at passe sammen, siger Margrethe Vestager, der er vant til at følge en tung basgang, som hjertets rytme i en eller anden grad kommer til at harmonere med.

Playlisten slutter med titelmusikken til Tom og Jerry og Also sprach Zarathustra af Richard Strauss. Man kan sige, at løberen ligesom forlader planeten til sidst. Hvordan fungerer det mon?

- Det synes jeg virkelig, virkelig godt om, fordi der er noget humor i, at det er den vej rundt. Det er både helt ude i Universet og meget tæt på Jorden og løbeskoene. Det kan jeg også godt lide, siger en begejstret Margrethe Vestager og er helt afklaret i sin anbefaling til Stine Rosengren:

Lav en mere 'Klassisk til din løbetur'

- Jeg synes du skal lave en til. For jeg synes egentlig, det her fungerer meget godt. Den eneste anbefaling, jeg vil give dig er at sørge for, at det skifter meget. For hvis man kommer til at tænke på et eller andet og mister fokus, så tænker man: 'Skiftede det, eller er det det samme, jeg lytter til nu'? siger Margrethe vestager, som bedst kan lide sidste halvdel af playlisten. Hun oplever, at Stine her er varmet lige så godt op som løberen og får flere ting ind i playlisten.

- Jeg blev helt begejstret, da Tango Jalousie meldte sig efter Psycho, hvor jeg egentlig var blevet lidt forskrækket; det var bælgragende mørkt, da jeg løb i morges. Jeg vil til enhver tid anbefale 'Klassisk til din løbetur' over P1 Morgen. Og jeg synes, det giver noget andet og noget der er lidt sjovt og gør en i godt humør, at det ikke bare er rytmisk musik, slutter Margrethe Vestager.