5 koncerter du skal opleve i juni - med midsommerdrømme og store stjerner

Der er både store stjerner over Langeland, perlende skønsang og fødselsdagsfejring på det klassiske koncertprogram for juni måned.

Sangeren Angelika Kirchschlager giver koncert i Bøstrup Kirke på Langeland 16. og 17. juni. DR PigeKoret tager ud på en drømmerejse ved midsommer. Læs om fem af de koncerter, du kan opleve i juni måned.

Den første sommermåned byder ikke bare på lange lyse nætter.

Du kan også komme med på drømmerejser, opleve kærlighedsduetter og se store stjerner på Langeland,, hvor der nu i 40 år været afholdt internationale koncerter i Stoense og Bøstrup Kirke.

HENT P2 KONCERTENS PROGRAM

DR PigeKoret fejrer midsommeren med en musikalsk drømmerejse sammen med gruppen Dreamers’ Circus. De er kendt for at hive den traditionelle nordiske folkemusik ind i en ny tid, med plads til både intimitet og et twist af uforudsigelighed.

P2 Koncerten sender hver eneste dag fra 19.20. Her er nogle af de koncerter, du kan opleve i juni måned - for det meste også ude i den virkelige verden.

Perlende skønsang i Tivoli

Brilliante høje C’er er linet op på række, og smægtende kærlighedsduetter venter forude, når tenoren Lawrence Brownlee og sopranen Sarah Coburn giver koncert i Tivoli.

Brownlee voksede op med gospelmusik i kirken. Coburn har sunget på alle de store scener – Wiener Staatsoper og Metropolitan Operan i New York fx – men koncerterne i Tivoli i København betyder noget særligt for hende.

Det er ikke første gang de to synger sammen i den gamle forlystelseshave, hvor de har et stort og hengivent publikum. På programmet er arier og duetter af Bellini, Rossini og Donizetti.

Hør koncerten lørdag 3. juni kl. 19.30 – P2 sender direkte fra Tivolis Koncertsal.

Finland fejrer Carl Nielsens fødselsdag

Den danske komponist Carl Nielsen er kendt vidt og bredt over hele verden.

Hans symfonier bliver spillet tit og ofte, og på hans fødselsdag 9. juni sender P2 en koncert, hvor Det Finske Radiosymfoniorkester spiller Carl Nielsens højspændte 4. symfoni, med tilnavnet ’Det uudslukkelige’.

Symfonien er med i kulturministeriets kanon fra 2006, og den beskriver, hvordan både livet og musikken er en uophørlig kraft, der bliver ved med at strømme.

På programmet er også et nyt værk af den finske komponist Sebastian Fagerlund og Ravels Klaverkoncert i G-dur, med Daniil Trifonov som solist.

Tag med P2 til koncert i Helsinki fredag 9. juni kl. 19.20.

Store stjerner på Langeland i 40 år

En række store, internationale stjerner lægger hvert år vejen forbi Langeland.

I 40 år har der været afholdt internationale stjernekoncerter i Stoense og Bøstrup Kirke. Det startede helt tilbage i 1977, da musikelskeren Vincens Steensen-Leth arrangerede en koncert med den engelske tenor Peter Pears.

I år kan du møde den østrigske mezzosopran Angelika Kirchschlager, den hollandske cellist Pieter Wispelwey samt den britiske upcoming strygekvartet Doric String Quartet.

Der er plads til både de erfarne, og til de unge lovende musikere på Langeland.

Tjek koncerterne i Bøstrup Kirke fredag den 16. og lørdag den 17. juni. På programmet er musik af bl.a. Schumann, Mozart, Respighi, Vaughan Williams og Bach. P2 sender koncerterne mandag den 19. og tirsdag den 20. juni kl. 19.20.

Drømmerejse ved midsommer

DR PigeKoret og folkemusiktrioen Dreamers’ Circus er gået sammen om at skabe en drømmerejse i det danske sommerland.

Med Philip Faber i spidsen for DR PigeKoret dufter kendte danske sange friskt og med sødme som nyslået græs, og i hænderne på Dreamers’ Circus er den traditionelle nordiske folkemusik trådt ind i en ny tid med rum for både intimitet og et twist af uforudsigelighed.

Tag med til koncerten tirsdag 19. junii i Koncerthuset i DR Byen. Eller lyt med i P2 Skt. Hans Aften 23. juni kl. 19.20.

Barokmusik og arkitektur smelter sammen

Musikken og stedet går op i en højere enhed, når festivalen Midsommerbarok byder på musik af Bach, italienske Leonardo Leo og Haydn i Frederiksberg Slotskirke – en barokjuvel med krummelurer og marmor, på toppen af Valby bakke i København.

Her kan du møde den finske violinist Sirkka-Liisa Kaakinen, der er et livsstykke af en barokspecialist.

Du kan også møde den britiske cellist Poppy Walshaw samt festivalens polske husorkester Arte dei Suonatori. Der er lagt op til et brag af en fest, og en heftig koncertoplevelse i autentiske omgivelser.

Tag med til koncert i Frederiksberg Slotskirke, København, lørdag 24. juni, eller lyt med i P2 mandag 26. juni kl. 19.20, når vi sender koncerten.

FacebookTwitter