5 musical-hits der får dig til at bryde ud i sang og dans

Der er masser af fantastiske musical-sange - men Stine Rosengren fra P2s 'Sound of Musical' har fem personlige favoritter.

P2-vært Stine Rosengren er vild med musical - her er fem af hendes personlige favoritter. (Foto: Collage: Dr.dk)

P2-værten Stine Rosengren har selv været vidt omkring i musicalens fagre verden.

Fra 'Sound of Music' gav hende lyst til at blive nonne - og til hun alligevel stod som radiovært til DRs Slotsskoncert med musical-mesterværker for 10 dage siden.

I P2-programmet 'The Sound of Musical' har Stine udpeget sine fem personlige favoritnumre fra musicals: Fra munter nattestep til sange om glitter, brast kærlighed og drømmen om et liv på den lyserøde sky.

Hvis du selv har en anden favorit, så nominer den endelig til DRs Top 50 Musical - lige her.

Good Morning - fra Singin' in the Rain

Filmen 'Singin' in the Rain' med Gene Kelly i en af hovedrollerne er ikke til at komme udenom for Stine Rosengren:

- Den her elegance, som musikken og ordene og dialogen har, den måde de havde dialog på dengang, det er så lækker smag, siger hun.

For Stine Rosengren har filmen en særlig ro, samtidig med at der også er fremdrift. Hun er så vild med den, at hun faktisk har svært ved at vælge én sang fra den: For skal det være titel-sangen eller nummeret 'Good morning'?

Her i listen falder valget på den sidste - ikke mindst fordi Gene Kelly, Debbie Reynolds og Donald O'Connor tager dansetrinene i ét take, som du kan se på Youtube:

- Hvis der var en fejl, så var det forfra. Det er så blæret danset, sunget og performet. Debbie Reynolds trænede i fem måneder, hun kunne ikke danse før, siger Stine Rosengren.

0:00

Elephant Love Medley - fra Moulin Rouge

Baz Luhrmanns musical-film 'Moulin Rouge' er endnu ikke sat op på en scene - og det ærgrer i den grad Stine Rosengren:

- Den er spektakulær i alt, hvad den er. Historien er en rigtig fin boheme-historie om ulykkelig kærlighed. Jeg elsker den slutning! Ih, hvor er det godt, jubler hun.

Det er blandt andet på grund af de mange rettigheder i filmens brug af rock- og popklassikere, at 'Moulin Rouge' aldrig er kommet op på et teater. At der virkelig er mange numre i spil, kan blandt andet høres i 'Elephant Love Medley', som skuespillerne Ewan McGregor og Nicole Kidman selv synger:

- Det er et vidunderligt medley, fastslår Stine Rosengren.

0:00

Artiklen fortsætter nedenfor.

Climb Every Mountain - fra Sound of Music

Som teeanger var Stine Rosengren forelsket i den samme fyr i syv år - men han opdagede hende aldrig.

- Til sidst bliver man træt, så da jeg så 'Sound of Music', så ville jeg være nonne. Det var så enkelt, og så kunne de synge så smukt, siger hun.

- Da jeg hørte 'Climb Every Mountain', tænkte jeg: "Så er jeg hjemme!", siger Stine Rosengren om sit crush på hittet fra den klassiske musical-film, der også har inspireret til navnet på P2s musical-program.

0:00

On the Street Where You Live - fra My Fair Lady

Det er svært at vælge én god sang fra 'My Fair Lady', synes Stine Rosengren.

Men valget er faldet på 'On the Street Where You Live', som sætter toner og ord til musicalens tema om et bedre liv:

- Det er en kvinde, der er i smuds til halsen og lige pludselig får en mønt i hånden og tænker: "Wow, tænkt hvis jeg havde sådan

et liv"... De drømme er kogt ned i den her sang, siger Stine Rosengren.

0:00

Glitter and Be Gay - fra Candide

- Jeg blev så fascineret, fordi han kan det her fantasifulde univers. Man er i tvivl, om det er en operette eller musical, siger Stine Rosengren om Leonard Bernsteins 'Candide'.

Hendes medvært Silas Holst er ikke helt overbevist om musikkens kvaliteter. Han har svært ved at se "det farverige og svulstige glittergøgl" i den. Men for Stine Rosengren er 'Glitter and be Gay' altså "den mest blærede sang overhovedet":

- Forestil dig, det er det yndigste hof - og så er der en, der kommer til at befamle en anden, så de begge to bliver smidt ud af hoffet og skal klare sig selv. Hun ender op med at kunne få alt det sølv og guld hun kan ønske sig - men er man så lykkelig?, forklarer Stine Rosengren kort musicalens handling op til sangen her:

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk