5 musicals du aldrig har set i Danmark - der kommer lige om lidt

Der er både pop, punk, bryllupper og prædikener på vej til de danske musicalscener.

Der er masser af musicals at se i Danmark - men mellem september og januar er der blandt andet også premiere på fem, der aldrig før er opført på dansk jord.

Det vrimler med musicals i Danmark, både på og udenfor de traditionelle scener:

Cats kommer eksempelvis til København lige om lidt, og hvis har mere oprørstrang i kroppen, kan du se Les Miserables i Herning Kongrescenter.

Men hey, hvad med at prøve en punkmusical, stjernepop fra Seebach-familien - eller en satirisk forestilling om mormoner?

Her er fem musicals, der aldrig før er blevet vist herhjemme - men som har danmarkspremiere mellem nu og januar.

Efter brylluppet

Ikke så snart har Susanne Biers film 'Brødre' haft premiere som opera i Aarhus, før en anden Bier-film bliver forvandlet til en musical!

'Efter Brylluppet' handler om den ideologiske børnehjems-leder Jacob, der rejser hjem for at deltage i brylluppet for forretningsmanden Jørgens datter. Jørgen vil nemlig give Jacob en donation til Jacobs børnehjem i Indien.

Men i Danmark bliver Jacob indviet i en stor familiehemmelighed, der får skelsættende konsekvenser for hans eget liv og livssyn.

En af dansk teaters enere, Peter Langdal, instruerer, og han har fået musikere som Anne Linnet, Mads Langer, Peter AG og Tim Christensen til at skrive musik til hver deres rolle. Besætningen rummer blandt andre Erann DD, Cecilie Stenspil, Kasper Leisner, Barbara Moleko og Al Agami.

'Efter Brylluppet' har urpremiere i Musikhuset Aarhus 23. september - og på Betty Nansen Teatret i København 21. oktober.

Seebach

Musik skaber myter og historier - som kan blive til ny musik.

Musicalen Seebach handler om familien Seebach i to generationer, om Tommy og Rasmus og damsk musikhistorie fra 60'ernes pigtråd, over Melodi Grand Prix til toppen af nutidens hitlister.

Ifølge Fredericia Teater tager forestillingen publikum med gennem det lette liv og dens tunge bagside i forhold til liv, død, kærlighed og musik.

Pelle Emil Hebsgaard, der fik et gennembrud som lampens ånd i Alladin for dem år siden deles med Teit Samsø om rollen som Tommy Seebach. Teit Samsø har andre aftener rollen som Rasmus Seebach, der ellers bliver spillet af Joakim Lind Tranberg.

'Seebach' har urpremiere på Fredericia Teater den 29. september.

American Idiot

Poppunk-bandet Greenday udgav i 2004 konceptalbummet 'American Idiot', der siden er blevet transformeret ind til en musical, komplet med punkede kostumer, attitude og coverart.

Johnny og Tunny er to utilfredse unge mænd, der flygter fra forstaden for forældre-restriktioner. Vennen Will bliver tilbage med sin gravdie kæreste blandt parcelhuse og tætklippede græsplæner - lige indtil han sendes i krig.

Musicalen spillede et år på Broadway - og kommer nu til Danmark, dog stadig med engelsk tale og sang.

Her er det blandt andre "Sveriges ukronede rockkonge" Bruno Mitsogiannis og danske Christoffer Brodersen, der står på scenen.

'American Idiot' har premiere i Den Grå Hal i København den 15. september.

Artiklen fortsætter nedenfor.

Elf - The Musical

Når Pelle Emil Hebsgaard er færdig med at ligne Tommy Seebach, forklæder han sig straks som en grøn alf i juleeventyret 'Elf'.

Musicalen er en Broadway-succes bygget over filmen af samme navn fra 2003, og handler altså om børnehjemsbarnet Buddy, der ved en fejl ender i julemandens værksted på Nordpolen.

Her vokser han op, indtil han en dag finder ud af, at han er væsentligt større end en alf, og i stedet for julegavepakkeri beslutter at finde sin rigtige far: en bundfrossen, julefjensk forretningsmand. Men selvfølgelig ender det godt!

På rollelisten er også Christiane Schaumburg-Müller, Julie Steincke, Camilla Bendix og Tommy Kenter.

'Elf - The Musical' har premiere i Tivolis Koncersal, København, den 23. november.

Book of Mormon

Umiddelbart er der langt fra sorte, satiriske tegnefilmsserie 'South Park' til musical-scenen. ¨

Men ikke efter at seriens bagmandsduo Parker og Stoneselv har skabt den prisvindende dundersucces 'Book of Mormon' med musik af Robert Lopez, der også stod bag tonerne til Disneys 'Frost'.

Musicalen er en "grænseoverskridende, respektløs og uanstændigt" fortælling om to unge mormoner fra Salt Lake City, der kommer galt af sted, da de naive og med brændende religiøsitet forsøger sig som missionærer i Uganda.

I instruktørstolen på Det Nye Teater sidder ingen ringere end Kasper Holten, tidligere operachef på Det Kongelige Teater og Covent Garden i London - og internationalt anerkendt operainstruktør. Når han kaster sig ud i mormonernes bog, er det blandt andet med Carsten Svendsen, Henrik Lund og Silas Holst på scenen.

'Book of Mormon' har premiere på Det Ny Teater i København den 25. januar 2018.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter