6 podcasts til at forsøde din sommer - og blive klogere på det klassiske

Er du kørt død i Spotify og iTunes? Så tjek disse seks klassiske podcasts, der både dur i sommerhuset, på stranden og i solen.

P2's mange podcastserier handler om alt fra verdensstjerner som Richard Wagner, genier som Ingmar Bergman og lovende, unge talenter.

Vidste du, at Danmarks største komponist blev født i et fattigt landarbejderhjem med 11 søskende?

Og har du nogensinde tænkt over, hvordan det lykkedes Beethoven at blive ved med at komponere, selv om han i de sidste 10 år af sit liv var næsten fuldkommen døv?

Det og meget mere kan du blive klogere på, hvis du kaster dig ud i DRs mange spændende podcasts om klassisk musik: Det er radio om både verdensstjerner som Richard Wagner, genier som filmskaberen Ingmar Bergman og lovende, unge talenter.

Klik på linket under hver beskrivelse for at komme til programmet - eller find det i din yndlings podcast-app.

Carl Nielsens liv, lyst, last og længsel

Den verdensberømte, danske komponist Carl Nielsen har længe været forvaltet af nationalpatrioter og musikelite, men nu skal han gives tilbage til folket.

I P2's seks episoder lange serie hører vi både om hans folkelige gennembrud, hans hustru, der sætter ham en stol for døren og meget, meget andet.

Beethovens 9 symfonier ifølge Kristian Leth

Programmerne udfordrer myterne, forklarer konteksten og åbner musikken op, så alle får en indføring i en af hovedhjørnestenene i den vestlige civilisations musikalske kultur.

Serien er på ni programmer - ét om hver af Beethovens symfonier.

Derfor elsker vi opera

I podcastserien 'Derfor elsker vi opera' undersøger værterne Lotte Heise og Jørgen Hansen alt det, der gør en god opera.

De spiller operamusik og taler om arier, sopraner og tenorer. Du kan blandt andet blive meget klogere på både Puccini, Strauss og Mozart.

De unge dirigenter

Anna, Johanne, Gustav og Laura skal alle prøve kræfter med at dirigere et værk af den store komponist Richard Wagner.

Følg med på deres rejse, når de unge dirigenter trækker på nogle helt personlige erfaringer med op- og nedture, når de lever sig ind i den klassiske musik.

Ringen ifølge Kristian Leth

Ringen er en operacyklus bestående af fire episke operaer eller musikdramaer, der er skrevet af den tyske komponist Richard Wagner.

Du bliver både klogere på de cyklussens små momenter, det musikalske håndværk og Ringens betydning for vores kultur.

Bergman og musikken

Den svenske filminstruktør og manuskriptforfatter lavede ofte film, der handlede om eksistentielle spørgsmål om moral, ensomhed og tro.

Og også musikken spillede en helt central rolle i hans værker - blandt andet det folkelige gennembrud Fanny og Alexander.