Anna videre som eneste kvinde i hård konkurrence: Det havde jeg overhovedet ikke regnet med!

Russiske Anna Rakitina har statistikken mod sig i årets Malko-konkurrence for unge dirigenter. Kun 2 ud af 24 deltagere var kvinder i den indledende runde.

Anna Rakitina var én ud af bare to kvinder, da Malko-konkurrencen begyndte i mandags. Nu er hun den eneste kvinde blandt de tilbageværende seks i feltet.

Det var en tydeligt overrasket Anna Rakitina, der først på aftenen fik at vide, at hun er én blandt de seks deltagere, der er gået videre til 3. runde i Malko-konkurrencen, der disse dage løber af stablen i DR Koncerthuset.

Overraskelsen satte sig endda så meget i hende, at hun fuldstændig glemte alt om den interviewaftale, hun lavede med dr.dk/klassisk lige efter afgørelsen.

Men så er det jo godt, man har moderne kommunikationsformer, så vi kunne fange hende på mobilen.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med at gå videre! Virkelig! Det kom meget bag på mig! fortæller den 28-årige russer, der ud over sin dirigentkarriere ogå har nået at studere musikvidenskab på universitet, hvor hun blandt andet skrev en PhD-afhandling om komponisten Rakhmaninov.

En spændende dag i vente

Blandt de oprindelige 24 deltagere i mandags var hun én af to kvinder, så Anna Rakitina har haft tallene mod sig.

Men at hun i både 2. og 3. runde er på som eneste kvinde, tager hun med ophøjet ro.

- Altså, der er jo meget få kvinder, der dirigerer, så det er jeg vant til. Det er ikke noget, jeg tænker over.

Hun deltog også i Malko-konkurrencen i 2015, hvor hun nåede til 2. runde. Men når hun stiller sig på podiet igen i morgen, onsdag, er hun gået skridtet videre:

- Jeg havde slet ikke forestillet mig, at jeg kunne nå videre end dét, siger Anna Rakitika, der allerede skal lære nye symfonier og stille sig op på podiet igen i morgen, onsdag.

- Jeg glæder mig til 3. runde. Vi skal spille et kompliceret moderne stykke musik - og så kommer der jo solist på. Det bliver en spændende dag!, afslutter den musikalske russer.

En af de andre deltagere i 3. runden, tjekken Petr Popelka, var så glad for at være gået videre, at han ville fejre det med en øl:

De er videre til 3. runde af Malko-konkurrencen

  • Antoine Glatard

  • Petr Popelka

  • Hossein Pishkar

  • Ryan Bancroft

  • Alessandro Bonato

  • Anna Rakitina

FacebookTwitter