Anne-Grethe har elsket musical i 52 år: Det er altid nødvendigt med en kleenex

I 1965 så Anne-Grethe Rasmussen 'The Sound of Music' i Svendborg. Vi satte hende stævne i biografen for at høre om filmen, som hun stadig kniber en tåre til - mindst en gang om året.

I 1965 så den 9-årige Anne-Grethe en film i Scala-biografen i Svendborg: 'The Sound of Music'.

I dag er det stadig hendes favorit-musical. På grund af både skuespil, melodier og historien.

- Der er stadig mange ting i den, jeg husker helt fra dengang, siger hun i videoen, som du kan se ovenfor.

- Jeg skal have et eller andet lækkert jeg kan sidde og nyde til. Og så henter jeg altid mine kleenex. De skal stå ved siden af mig - det er en nødvendighed.

dr.dk/klassisk mødte hende i biografen, hvor det hele begyndte, og så en del af filmen sammen med hende. Anne-Grethe Rasmussen ser stadig filmen mindst en gang om året, alene eller sammen med en veninde.

Hun holder særligt af sangen 'Edelweiss', som novicen Maria (Julie Andrews) får den strenge husfader Georg von Trapp til at klimte på sin guitar.

Lyden af musik bløder hans ellers hårde hjerte op - og kærligheden bryder ud. Det billede har stået stærkt for Anne-Grethe Rasmussen, siden hun med sine forældre og bror så filmen første gang:

- Det er samtidig også et tidsbillede. Det forstod vi måske ikke så meget af dengang, men det er et godt tidsbillede en en autentisk historie om familien von Trapp, der måtte flygte fra nazisterne.

Du kan også stemme på din favorit musicalsang. Klik lige her:

P2 LIVElige nu
P2 Morgenmusik

- fortsat.