Bedsteforældre som kulturformidler: Hvad gør du for at dele dine interesser med dit barnebarn?

Send et foto og vind billetter til DR Sommerfestival

  • Min farfar og farmor er meget flittige til at tage os med til såvel opera, ballet, musical og skuespil, hvoraf der i særligt de førstnævnte kunstarter naturligvis indgår masser af klassisk musik. Det er altid en fornøjelse for os alle, for foruden at opbygge vores kulturelle kapital, medvirker til at styrke familiesammenholdet. Farfar og farmor er også flinke til at forære os cd'er og dvd'er med opera eller balletter. Jeg selv har fået Carmen, Sylfiden og Coppelia foræret og holder meget af det. Billedet, der er vedhæftet er fra foråret 2014, hvor os ældste var med farfar på Takkelloftet og se Flagermusen, den er en af vores yndlings, og farfar har haft mig med inde at se den hele tre gange.
  • Vi er her til ballet på Gamle scene, Det kongelige Teater.
  • Hermed et foto - taget af mormor - af Emilie og Alexander og deres Bedstefar (undertegnede). Taget under Kulturnatten i København, hvor vi bl.a. besøgte Operahuset. Prøvede at spille på violin og cello. Lavede skyggeteater. Så scenen på bagsiden. Og klædte os ud med teaterkostumer. Og når den ikke står på Kulturnat er børnebørnene med til klassiske koncerter, børneteater, musicals, biografen, Friluftsteater og meget mere. Og gjort det siden de kunne gå!
  • 5-6 årige Fran-Elvira, Laura og Joy har leget med læbestift, mens de hørte Mozart. I dag, 13-14 år gamle er læbestiften yt, mens Mozart stadig er in.
  • Asger, mit barnebarn, 6 år, havde stor lyst til at høre Carmina Burana af Carl Orff- Det syntes jeg var en meget god ide. Ind på internettet for at søge på dette stykke musik, og fandt en koncert i Royel Albert Hall i London d. 31 oktober 2015. Sammen med Asgers far besluttde vi, at det skulle opleves. Program: Mendelssohn: The Hebrides, Ouverture Max Bruch: Violin koncert no. 1 og til sidst Carl Orff: Carmina Burana Asger oplevede hele koncerten med stor fornøjelse. Måtte dog give op de sidste 5 minutter.
  • Jeg var på Brandbjerg, det første højskole-ophold, med min kone, der havde søn nr. to i maven. Tage Mortensen, Radiopigekorets senere dirigent, blev vor inspirator. Da drengene var i teenagealderen blev det til flere somre på Vestbirk Højskole med dans, sang og musik hos Jens Grøn. Så gik der nogle år med folkedans, hele familien. Derefter kom tiden, hvor det var sommerkurser på Uldum Højskole, med børnebørn på skift. Det sidste år min kone levede, var det med alle fire børnebørn. Marie Lindhardt, det ældste, kommer der stadig. Min ældste søn, 58 år, dyrker stadig folkedans med sine ungdomsvenner. Broderen er engageret i Bachfestival, Barbershop og kor. Marie Lindhardt har optrådt som solist og er blandt de http://www.desplittergale.dk/ Jeg er både glad og stolt over børn, børnebørn og oldebørn. Indsendt af: Alex Pedersen
  • Petra og Holger spiser Pinse-formiddags-regnbue-is og hører Brahms i P2 hos morfar og mormor.
1 / 7

”Mor er den bedste i verden, men bedstemor er bedre!” Sådan siger børn nok ikke, men bedsteforældrene spiller ofte en særdeles positiv rolle for deres børnebørns udvikling, viser ny dansk forskning. Bedsteforældre der interesserer sig for finkultur, musik, litteratur og akademisk viden påvirker direkte børnebørnenes uddannelsesniveau.

Hvad gør du for at dele glæden ved klassisk musik med dit barnebarn? Hvordan fungerer du som kulturformidler overfor dit barnebarn?

Fortæl om dine erfaringer her på siden – og bidrag også til en festlig collage ved at sende os et billede af jer. Collagen vil blive offentliggjort på DR.dk/klassisk og DR P2 på Facebook.