Carl-Emil blev mobbet for at spille musicals: Nu har han 150.000 fans på Instagram

Han har stået på scenen i musicals, siden han var 11 år gammel. I dag er unge Carl-Emil Lohmann både en stjerne på scenen og på Instagram - og så kan han ikke en gang gennemføre et interview uden at blive genkendt.

16-årige Carl-Emil er en dreng med mange talenter. Gennem sin karriere som musicalperformer har han lært alt fra ballet og step til sang og skuespil. Men han er også et kæmpehit på Instagram. (© Privat & Scanpix)

I næste uge går det løs.

Den blot 16-årige musicalperformer Carl-Emil Lohmann og alle hans kollegaer fra Det Ny Teater er klar til at spille 'Annie Get Your Gun' i det gamle teater, som ligger halvgemt i en viadukt mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade i København.

Her har Carl-Emil haft sin daglige gang, siden han første gang medvirkede i en professionel musical, tilbage i 2012. DR møder det unge talent et stenkast fra teatret, hvor han holder en velfortjent spisepause i en vinduesrude på en restaurant.

Helt fra begyndelsen, hvordan begyndte du så at spille musicals?

- Det begyndte, fordi min storesøster, Sofie, gik på en musicalskole for børn. Dengang gjorde vi alting sammen, så det ville jeg også, selvom jeg aldrig havde sunget eller danset, fortæller Carl-Emil.

- Dengang var jeg syv år. Efter lidt tid gik Sofie til audition på 'Annie' på Det Ny Teater og kom med, og jeg var sygeligt jaloux! Men jeg var jo ikke en pige, så jeg kunne ikke være med.

En virkelighedens Billy Elliot

Heldigvis for Carl-Emil skulle der ikke gå lang tid, før han selv fik chancen.

- Efter 'Annie' gik jeg til audition på 'Love Never Dies'. Det var den mest frygtelige audition i verden, og jeg græd og græd og græd. Egentlig forstår jeg ikke, hvorfor jeg kom med. Måske kunne de se, at jeg kunne et eller andet.

Siden den tidlige musicaldebut i 'Love Never Dies' på Det Ny Teater har Carl-Emil været med i stort set alle teatrets forestillinger, hvor der har medvirket børn.

I 2015 spillede han en yderst krævende rolle som Billy Elliot i musicalen af samme navn.

Musical 'Billy Elliot' handler om en dreng, som får smag for at danse ballet - til sin far og 80'ernes britiske minesamfunds store skuffelse. Her er Carl-Emil Lohmann i selskab med Julie Steincke i Det Ny Teaters opsætning fra 2015. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

- Det var sindssygt. Jeg kunne ikke lave én pirouette. Vi trænede i et år, og jeg lærte så meget, og det er derfor, jeg stadig er i det her game. Vi lærte ballet, step, akrobatik, drama, sang, hele molevitten, siger Carl-Emil.

- Billys historie ligger tæt op af min egen. I Lejre, hvor jeg kommer fra, spiller alle drengene fodbold, og pigerne danser eller synger. Jeg gik til fodbold én gang, og jeg sad bare på bænken og var sur. Så jeg brød også ud af en bås.

Hvordan var det at bryde ud af fodbolddreng-stereotypen?

- Det var mega svært! Jeg blev mobbet en del, for de andre drenge forstod det ikke. I starten tog jeg det hele meget nært, men i dag er jeg ligeglad med, hvad folk synes. Jeg er lykkelig for, at jeg gjorde, som jeg gjorde.

Folk fra hele verden følger med

Carl-Emil Lohmann er ikke kun et kendt ansigt på scenen - han er også særdeles kendt på Instagram, hvor han i skrivende stund har 150.000 følgere fra hele verden.

Det har han på grund af videoer som denne:

Selvom 150.000 er uoverskueligt mange mennesker, så er det faktisk relativt nyt, at Carl-Emil er blevet et Instagram-fænomen.

- Jeg havde ikke rigtig nogen idé med min Instagram. Jeg kunne bare godt lide at synge. Mit første cover lagde jeg ud den 4. marts i år. Jeg havde ingen følgere, men jeg havde et mål om at komme op på 10.000. Så ville jeg være tilfreds og sige 'yes, jeg gjorde det', fortæller han.

- Folk begyndte at tagge deres venner på mine videoer af mig, der bare sad og sang. Så tog jeg på påskeferie med min familie og fandt på, at jeg skulle synge med mig selv på min iPad. Og så eksploderede det hele.

Dybe og uhyggelige beskeder

Når man er stor på Instagram, får man selvfølgelig mange kommentarer. Og for Carl-Emil Lohmann følger der en tung ansvarsfølelse med den store følgerskare.

- Det er lidt uhyggeligt. Nogle af dem skriver, at jeg hjælper dem til ikke at begå selvmord. Det er dybe ting. Det er ubehageligt, og det er så svært. Jeg gør jo ikke noget specielt. Jeg skriver lidt med dem om det, men jeg ved jo ikke, om jeg skriver det rigtige.

Nogle kommentarer og beskeder personligt mod den unge Instagram-stjerne.

- Selvfølgelig er der nogle, der skriver 'go kill yourself' og 'you sound like a girl'. Men når der er en, som skriver noget grimt, er der altid vildt mange, der skriver til den enkelte person, at han skal holde sin kæft. I dag læser jeg ikke en gang kommentarerne på mine videoer.

Omringet af piger i Tivoli

Som 16-årig har Carl-Emil selvfølgelig gjort sig mange tanker om, hvilken fremtid han vil sigte efter. Og det kan være svært at beslutte sig, når man er god til mere end én ting.

- Musicals har en kæmpe plads i mit hjerte. Planen er, at jeg afslutter 9. klasse og drøner til London for at gå på en musicalskole. Men på grund af min Instagram, så er musikken begyndt at trække mere i mig. At kunne udgive sit eget og tage på turneer, fortæller han.

De danske pladeselskaber har allerede fået øjnene op for Carl-Emil og hans sangstemme.

- Jeg er blevet tilbudt flere pladekontrakter, så det er et valg, jeg står med. Det er svært. Hver dag dukker der nye ting op. Jeg er også blevet ringet op fra Los Angeles af en producer, som vil have mig over og lave nogle sange, og det har jeg jo også helt vildt meget lyst til...

Carl-Emil afbryder sig selv. To drenge står på den anden side af ruden og stirre på ham med store øjne. De vinker og løber væk, da Carl-Emil får øjenkontakt med dem.

- Hov, hvem var det? Haha, ej, hvor mærkeligt! griner Carl-Emil.

Hvor tit sker sådan noget?

- Det sker oftere og oftere. Forleden dag var jeg i Tivoli, hvor jeg blev omringet af en kæmpe gruppe piger. Det er så mærkeligt. Man skal lige vænne sig til det.