Åbenhjertig Znaider: ”Der har været stor uenighed om finalisterne”

Jurypræsident Nikolaj Znaider bøjede sig for flertallet, da finaledeltagerne blev valgt.

(Foto: Knud Erik Jørgensen OS/Nikon)

- Som I kan fornemme på det sene tidspunkt, har det ikke været en let beslutning, men flertallet har talt, sådan sagde en fåmælt Nikolaj Znaider, da han sent tirsdag aften annoncerede, hvilke tre deltagere, der gik videre til finalen i Carl Nielsen Internationale Violinkonkurrence 2016.

Annonceringen kom næsten en halv time senere end planlagt, og der var en tydeligt trykket stemning blandt jurymedlemmerne, da navnene på finalisterne blev læst højt. Jurypræsident Nikolaj Znaider bekræfter da også overfor DR, at bølgerne gik højt, da juryen voterede efter semifinalen.

- Der var uenighed om, hvad der skulle vægtes højest. Hvilke værker, der skulle vægtes højest, siger Nikolaj Znaider, der ikke lægger skjul på, at han er uenig i resultatet af semifinalen. Han måtte dog i sidste ende bøje sig for flertallet.

- Der var et klart flertal, for de tre deltagere der endte i finalen. Det er dog bare ikke en beslutning, jeg kan bakke op om, siger en ærlig Nikolaj Znaider, og uddyber, at han gerne havde set en anden sammensætning af finaledeltagere.

Bakker op om jury Selvom Znaider ikke er begejstret for resultatet af semifinalen i Carl Nielsen Konkurrencen, er det dog ikke ensbetydende med, at han ikke bakker op om juryens beslutning, understeger han.

- Jeg bakker op om resultatet, fordi jeg er jurypræsident og har det overordnede ansvar. I sådan situationer må man bare være enige om at være uenige, siger Znaider, der samtidig afviser, at uenighederne i juryen får konsekvenser for hans fremtid som jurypræsident i Carl Nielsen Violinkonkurrencen.

- Jeg har ingen intention om at gå i vrede, fordi vi ikke er enige. Når alt kommer til alt, er det bare en konkurrence. Resultatet definerer ikke, hvem eller hvad deltagerne er. I virkeligheden udtrykker resultatet i sådanne konkurrencer kun, hvad juryen kan blive enig om. Hverken mere eller mindre, siger Znaider. Se Nikolaj Znaider offentliggøre de tre finalister.

Facebook
Twitter