Finalist om Nielsen-koncert: "Den chokerede mig"

Hvordan skal jeg lære alle de noder, var Luke Hsus første tanke om Nielsens Violinkoncert.

I aften står Luke Hsu på scenen som solist i Carl Nielsens Violinkoncert. Han har øvet på koncerten i lang tid, men første gang han så noderne til koncerten, var han lige ved at miste modet, fortæller han.

- Første gang jeg så noderne til Carl Nielsens Violinkoncert, blev jeg chokeret, fordi der var så mange toner, siger Luke Hsu, men han lod sig ikke slå ud af koncerten, i stedet bevæbnede han sig med tålmodighed og tog kampen.

P2 LIVElige nu
The Sound of Musical

Franske musicalfilm fra Pigen med paraplyerne til Footnotes fra 2016. Silas Holst og Stine Rosengren tager dig med på Moulin Rouge og lader sig selv forføre af både Edith Piaf og Catherine Deneuve. Hør hvilke senere film der er inspireret af Jaque Demy's legendariske Pigen med paraplyerne med musik af Michel Legrand. Pudsigt nok er den største franske musical nogensinde på engelsk: Les Misèrables, men meget af materialet blev oprindeligt skrevet på fransk - hør en af de sange der ikke kom med. Skriv til musical@dr.dk eller følg programmet på facebook og dr.dk/klassisk. Værter: Stine Rosengren og Silas Holst. www.dr.dk/p2