Nikolaj Znaider svarer igen på international kritik med ”Eventyrpris”

Finalen i Carl Nielsen violinkonkurrencen tog en uventet drejning.

For udenforstående virkede det en smule besynderligt, da Nikolaj Znaider under aftenens finale i Carl Nielsen Violinkonkurrence uddelte en uofficielpris, ”eventyrprisen”, til den engelske musikkommentator Norman Lebrecht.

Hvad de færreste måske ved er, at netop Norman Lebrecht på finaledagen havde skrevet en skarpladt artikel om de uenigheder i juryen, der er blevet offentligt kendt i løbet af konkurrenceugen. I artiklen var det tydeligt, at Lebrecht ikke var enig i Nikolaj Znaider håndtering af situationen. Med en overskrift, der oversat til dansk lød: ”Carl Nielsen Konkurrencen smadret af åben juryskænderi”, gik Norman Lebrecht i kritiske vendinger til jurykonflikten og Znaiders håndtering heraf, som han mente undergravede værdigheden af de valgte finalister.

Det var følgende udtalelse som Nikolaj Znaider gav til DR, der fik det engelske onlinemagasin op i det røde felt:

- Der var et klart flertal, for de tre deltagere der endte i finalen. Det er dog bare ikke en beslutning, jeg kan bakke op om. Citatet er taget fra følgende interview: http://www.dr.dk/nyheder/kultur/klassisk/carlnielsen2016/aabenhjertig-znaider-der-har-vaeret-stor-uenighed-om

Nikolaj Znaider og resten af juryen valgte altså at svare tilbage på kritikken med ”Eventyrprisen”.

I videoen herunder kan du se, hvordan det spændte af:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk