Clara er udråbt til talent i en benhård branche: Jeg har virkelig skullet ville det!

Den 27-årige sanger er årets talent ved Copenhagen Opera Festival, der i disse dage løber af stablen i hovedstaden.

Clara Cecilie Thomsen kan ubesværet nå de helt høje toner, når hun synger - og det gør hende til et stort talent indenfor den benhårde opera-branche. Den 27-årige sangerinde drømmer om at synge 'La Traviata' (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Ólafur Steinar Gestsson)

Det hele startede foran tv'et.

Da Clara Cecilie Thomsen var 13 år gammel, så hun en opførelse af Verdis opera 'La Traviata' hjemme i stuen - og derfra var hun ikke i tvivl om, hvad hun ville med sit liv: Hun ville være operasanger.

- Jeg blev helt betaget af det. Det så så sjovt ud, og jeg fik virkelig øjnene op for, hvad man kan, når man spiller skuespil, mens man synger, fortæller Clara Cecilie Thomsen til P1 Eftermiddag.

Nu sidder hun så her, 14 år senere, og er netop blevet udråbt til årets talent ved Copenhagen Opera Festival, der i disse dage finder sted rundt om i København.

Tirsdag kvitterede hun med en solokoncert som tak for prisen - der udover æren tæller en check på 50.000 kroner - og fra fredag og weekenden over i denne uge kan hun opleves i en nyfortolkning af Mozarts klassiker 'Tryllefløjten' som del af operafestivalen i København.

Hård branche

27-årige Clara Cecilie Thomsen er netop blevet færdiguddannet fra Operaakademiet. Nu venter et arbejdsliv i den branche, hun har drømt om, siden hun var teenager.

Det er en benhård branche, hvor det ikke er nok med et åbenlyst talent. Man skal også blive spottet af de rigtige mennesker, så man kan komme til auditions de rigtige steder. Og så skal man blive ved med at øve sig - hver eneste dag.

Clara Cecilie Thomsen på Musikkonservatoriet. Her har Vilhelm Lauritzens lamper hørt på megen opera i årenes løb, for huset var nemlig tidligere Danmarks Radios radiohus.... (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Ólafur Steinar Gestsson)

Men det har hun vidst fra begyndelsen. Som datter af en sanger-mor og musiker-far er der aldrig blevet lagt fingre i mellem, når snakken er faldet på Clara Cecilie Thomsens karrierevalg.

- Fra starten fik jeg at vide at det var en hård branche, som jeg virkelig skulle ville, hvis jeg ville klare mig i den.

Barndomsdrømmen lever endnu

Da Clara Cecilie Thomsen modtog sin talentpris under åbningen af festivalen søndag den 29. juli, var det med følgende ord fra festivalchef og operasanger Peter Lodahl:

- Clara er et helt åbenlyst og spændende vokaltalent. Hun er en sopran af de helt sjældne. Det Clara kan, som ikke særlig mange andre kan, er, at hun helt ubesværet kan kravle op og tage de helt høje toner.

De ord vejede tungt hos den unge sopran, da hun tirsdag skulle give sin koncert:

- Det er noget at leve op til, men jeg er meget taknemmelig over prisen. Som nyuddannet sanger kan det være svært at få stenen til at rulle af sig selv. Med den her pris håber jeg, at der vil åbne sig nogle muligheder.

Du kan få en smagsprøve på Clara Cecilie Thomsens stemme i den video, Cph Opera Festival har offentliggjort om årets talent. Artiklen fortsætter nedenfor.

Og der er da også allerede lagt planer for de næste par år. Blandt andet med en hovedrolle hos Den Jyske Opera.

På samme måde er der også styr på drømmene for fremtiden:

- Drømmen er at kunne fortsætte med at leve af at synge. Helst opera. Jeg vil gerne til Tyskland, Italien eller Frankrig og synge. Og den ultimative opera ville være 'La Traviata'. Men det er jo også barndomsdrømmen, afslutter hun.

Facebook
Twitter