Claus Berthelsen

Han giver dig klassisk til det dybeåndedrag og klassisk til en skovtur i skumringen. For ham selv startede den klassiske karriere i Københavns Drengekor, men Beatles og The Kinks lå og ventede hjemme på grammofonen.

(Foto: agnete schlichtkrull)

Min kærlighed til musikken begrænser sig ikke til den klassiske musik, men det var dér kimen blev lagt. I Københavns Drengekor og hjemme ved grammofonen, hvor Bizets l'Arlesienne-suite var det første, der bjergtog den lille langhårede dreng fra Valby.

Men samtidig var der Beatles og Kinks med de skarptskårne melodier og de veludviklede vokalharmonier. Det umiddelbare og kommunikerende i musikken gjorde indtryk, og har aldrig sluppet sit tag.

Claus Berthelsen har tilbragt et langt liv i radioens tjeneste. P2 Morgenmusik, Domino og Amadeus er nogle af de programmer der har nydt godt af Claus' behagelige stemme. Derudover er han også kendt fra programmet Stedsans i P1 og fra tidligere programmer på P3.

Hans indsats som radiovært blev honoreret med den prestigefulde Kryger-pris i 2008. Ved siden af radioarbejdet er Claus Berthelsen også sanger og sangskriver.