Dagens Hovedbrud: Fire ting du ikke vidste om Mathias Hammer

Holdkaptajn Mathias Hammer har svar på rede hånd i Den Klassiske Musikquiz, har du?

Holdkaptajn Mathias Hammer har svar på rede hånd i Den Klassiske Musikquiz, har du? når vi stiller fire spørgsmål om Mathias. (© (c) DR)

Mathias var 10 år, da han begyndte at spille klaver. Siden har han spillet, spillet, spillet og investeret alt i en karriere som pianist. De mange timers klaverspil som barn førte til en plads på Det Jyske Musikkonservatorium i 2002.

Studierne førte ham blandt andet til Gnesin-konservatoriet i Moskva i 2006, hvor han spillede hos Sergei Senkov og til Tjajkovskij-konservatoriet hvor han spillede hos professor Irina Ossipova. Efter kandidateksamen i 2008 fortsatte han i solistklassen og debuterede som solist i 2011.

Undervejs under studierne opdagede Mathias glæden ved at bringe glæden ved musikken videre. Så da P2 i 2010 søgte en vært til weekendmorgener, tænkte han "bingo". Men han fik ikke jobbet. Der var for meget spræl i ham til en tidlig morgen, påstod ansættelsesudvalget ifølge Mathias Hammer.

I stedet blev han vært på programmer som P2 koncerten, Hej P2 og en række podcast-serier om emner som Carl Nielsens symfonier og 24 musikudtryk.

Vi har vist ikke røbet for meget, men blot varmet lidt op til Dagens Hovedbrud, hvor du skal gætte fire ting, du ikke vidste om Mathias Hammer. Se øverst i artiklen.